TIKA'dan Kamerun'da Yaounde I Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümüne Destek

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), Kamerun’da Yaounde I Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümüne bagli açilan uygulama restoranini mutfak ekipman ve malzemeleriyle donatti.

Kamerun’un en eski egitim kurumlarindan biri olan üniversitenin Sanat, Dil ve Beseri Bilimler Fakültesi bünyesindeki Turizm Otelcilik Bölümü Uygulama Restorani törenle açildi.

Törene, Türkiye’nin Yaounde Büyükelçisi Volkan Isikçi, Yaounde I Üniversitesi Rektörü Prof. Maurice Aurelien Sosso, Sanat Dil ve Beseri Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Christiane Felicite Ewane Epouse Essoh, TIKA Yaounde Program Koordinatörü Burak Özden ve çok sayida ögretim görevlisi ile ögrenci katildi.

Büyükelçi Isikçi, dost iki ülke olan Türkiye ve Kamerun arasindaki is birliginin gün geçtikçe arttigini dile getirerek, ögrencilerin bu projeyle kendilerini gelistirme imkani bulacaklarini belirtti.

Üniversite adina sükranlarini sunan Rektör Sosso ise restoranin ögrencilerin egitimine büyük katki saglayacagini söyleyerek, Türkiye’ye ve Türk halkina tesekkür etti.

TIKA Koordinatörü Özden de ögrencilerin pratik egitimine katkida bulunmasinin yani sira yemekhane olarak da faaliyet gösterecek uygulama restoranina verdikleri katkidan dolayi çok mutlu olduklarini ifade etti.

Projeyle mobilya, beyaz esya, mutfak ekipman ve aletleri restorana hibe edilerek ayni anda 10 ögrencinin staj yapabilmesine olanak tanindi.

Yaklasik 20 bin ögrencinin ve 300 ögretim görevlisinin faydalanacagi restoranda Turizm Otelcilik Bölümü ögrencilerince hizmet verilecek.

Kaynak: AA