Tarsus'ta Arkeolojik Kazi Çalismalari Devam Ediyor

Tarsus'ta Tarsus Hinterlandi Arkeolojik Yüzey Arastirmalari Projesi kapsaminda 6 yil önce baslanan kazi çalismalari devam ediyor.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasi'ndan yapilan yazili açiklamaya göre, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Fuat Togo, Saglikli-Siraköy mevkiinde yapilan kazi çalismalarini yerinde inceledi.

Çalismalar hakkinda bilgi veren kazi baskani İçel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan, Tarsus'un tarih ve arkeoloji bakimindan çok önemli bir yer oldugunu belirtti.

6 yildir yürütülen çalismalarda önemli bulgular elde ettiklerini dile getiren Kaplan, "Yöre halki bu cografyayi 'kümbet' diye isimlendiriyor. Buluntulari inceledigimizde, bir yasam oldugunu rahatlikla görebiliyoruz. Lahitler, zeytin kirma tekneleri, kilise gibi kalintilar bir yerlesim alani oldugunu gösteriyor." ifadelerini kullandi.

Çalismalarda kentin bilinmeyen yönlerini ortaya çikarmaya çalistiklarini aktaran Kaplan, arastirmalari ile tarihe ve kültüre isik tutmaya devam edeceklerini ifade etti.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasi'nin proje içinde yer almasindan mutlu oldugunu belirten Fuat Togo da, "Oda olarak bizim hedeflerimizden biri de kentimizin etkin sekilde tanitimini yaparak çekim merkezi haline gelmesini saglamak. Bu anlamda kentin tarihine isik tutmak, bilinmeyen yönlerini ortaya çikarmak ve turizmine katki koymak gibi bir hedefimiz var. Üniversitemize, degerli hocalarimiza katkilarindan dolayi tesekkür ederiz." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA