Sorgun Belediyesi 550 Dönümlük Eski Maden Sahasini Parka Dönüstürüyor

Yozgat'in Sorgun Belediyesi, ilçede atil durumda bulunan maden ocaginin üst bölümünü parka dönüstürecek.

Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci, AA muhabirine yaptigi açiklamada, kullanilmayan 550 dönümlük eski maden sahasini, Iç Anadolu'nun en büyük parklarindan biri haline getirmek için çalismalara basladiklarini söyledi.

Ekinci, bir yandan altyapi çalismalarini sürdürdüklerini, diger yandan da altyapi çalismalari tamamlanan bölgelerin üstyapilarini tamamlamaya çalistiklarini belirterek, "Bu yil özellikle üzerinde durdugumuz çalisma, terk edilmis maden sahasini islah ederek vatandasimizin kullanimina kazandirmak. Maden sirketine ait 550 dönümlük alanin üst kullanim hakki 49 yilligina Sorgun Belediyesine geçti. Su an oranin hem dogaya kazandirilmasi hem de vatandasimin kullanimina sunulmasi için çalismalara basladik." dedi.

Hazirlanan projenin maliyetinin yüksek oldugunu ancak Sorgun Belediyesinin bunun üstesinden gelecegini aktaran Ekinci, söyle devam etti:

"Ilk etapta orayi yesillendirecegiz. Özellikle ceviz, badem ve ihlamur fidanlari dikerek orayi da ayni zamanda üretime kazandirmak istiyoruz. Bir yandan da Iç Anadolu Bölgesinin en büyük parki olmasi noktasinda iddiamiz var. Park içerisinde spor sahalari, yürüyüs yollari, mesire alani, ATV kiralama, bisiklet kiralama, at binme, gokart, paintball alanlari olacak. Amacimiz, gençlerimize ve bütün vatandaslarimiza nefes alacaklari bir ortam olusturmaktir. Niyetimiz parkimizi bu yilin sonunda veya önümüzdeki yilin basinda hizmete açmaktir."

Ekinci, Millet Bahçesi Projesi'nin de onaylandigini ve TOKI tarafindan agustos ayinda ihalesinin yapilacagini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA