Siirt'te Türkiye'nin 81 Ilinden Saglanan Destekle Sehit Polis Kurtul Adina Kütüphane Olusturuldu

Vali ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu: 'Bugün nefes aliyorsak vatanimizda yasiyorsak sehitlerin sayesindedir'.

Siirt'te Türkiye'nin 81 Ilinden Saglanan Destekle Sehit Polis Kurtul Adina Kütüphane Olusturuldu
Siirt'in Pervari ilçesinde geçen yil PKK'li teröristlerle çikan çatismada sehit olan Hatayli polis memuru Anil Kemal Kurtul'un adina Türkiye'nin 81 ilinden gönderilen destekle olusturulan kütüphanenin açilisi yapildi.

Pervari ilçesinde 15 Temmuz 2020'de Degirmentasi Tepe bölgesinde sehit olan özel harekat polisi Kurtul'un adina kütüphane yapilmasi için kentte kamuda görevli Süleyman Akkaya, Faik Kaya, Bekir Hastürk ve ögretmen Betül Güzel öncülügünde kampanya baslatildi.

Sosyal medyadan duyurulan kampanyaya, Türkiye'nin 81 ilinden kitap ve malzeme saglanan destekle Siirt Orgeneral Salih Omurtak Ilk ve Ortaokulunda kütüphane olusturuldu.

Vali ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu, kütüphanenin açilisi amaciyla okul bahçesinde düzenlenen törende yaptigi konusmada, sehitlere Allah'tan rahmet yakinlarina ve meslektaslarina sabir diledi. Hacibektasoglu, sunlari belirtti:

"Geçen yil 15 Temmuz gecesi bölücü terör örgütüyle yasanan çatismada özel harekat polisi Muhammed Demir ve Anil Kemal Kurtul sehit oldu. Bugün nefes aliyorsak vatanimizda yasiyorsak sehitlerin sayesindedir. Allah, ezan, vatan için sehit olan bu kardeslerimizin yüzü suyu hürmetine yasiyoruz ve her zaman da ayakta duracagiz. Onlari sevenler bugün onlar adina bir kütüphane kurarak sehitlerimizin adini yasattilar."

- "Meslektaslarimizin adini yasatmayi amaçladik"

Polis memuru Süleyman Akkaya da ilk kütüphaneyi Pervari'nin Ormandali Ilk ve Ortaokuluna Sivasli sehit Muhammed Demir adina yaptirdiklarini söyledi.

Her iki projeye de ülkenin her tarafindan destek verildigini belirten Akkaya, sunlari kaydetti:

"Meslektaslarimiz adina kütüphane yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ilk projemizi 18 Mart'ta Pervari Ormandali köyünde yaptirdik. Bugün ikinci projemiz de hizmete girdi. Amacimiz vatanini, milletini devletini ve bayragini seven nesiller yetistirmek ve bu nesillerin yetismesinde bir nebze de olsa pay sahibi olmaktir. Sehit olan meslektaslarimizin adini yasatmayi amaçladik."

Daha sonra Hacibektasoglu ve beraberindekiler açilisi yapilan kütüphaneyi gezdi.

Törende, sen de bir fidan dik sosyal sorumluluk projesi kapsaminda 40 ögrenciye karne hediyesi olarak bisiklet hediye edildi.

Programa Cumhuriyet Bassavcisi Muhammed Yasin Basbay, Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutan Vekili Albay Gaffar Gören, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Sindak, Il Emniyet Müdürü Saruhan Kizilay, Özel Harekat Sube Müdürü Aslan Delibas, Milli Egitim Müdürlügü yetkilileri, ögretmen ve ögrenciler katildi.
Kaynak: AA