Sarkozy'nin Yolsuzlukla Yargilandigi Davada 1 Yil Hapis Cezasi Istendi

Eski Fransa Cumhurbaskani Nicolas Sarkozy'nin, 2012'de kaybettigi Cumhurbaskanligi seçiminde yasa disi finansman saglamakla yargilandigi davada 6 ayi tecilli olmak üzere 1 yil hapis cezasi talep edildi.

Paris Savciligi, Sarkozy için 6 ayi tecilli olmak üzere 1 yil hapis ile 3 bin 750 avro para ve eski cumhurbaskani ile ayni davada yargilan 13 sanik için 18 aydan 4 yila kadar hapis cezasi istedi.

Paris Adli Mahkemesinde 20 Mayis'tan bu yana devam eden davada 22 Haziran'a kadar sürecek.

15 Haziran'da mahkeme salonuna gelerek hakime ifade veren Sarkozy, 2012'deki seçim kampanyasini 2007'deki gibi yürüttügünü ve söz konusu suçlamalari reddettigini belirtmisti.

Sarkozy, 2012'de kaybettigi Cumhurbaskanligi seçimine iliskin seçim kampanyasinda yasa disi finansman saglamakla suçlaniyor.

Seçim harcamalarinin parti faaliyeti gibi gösterilip Sarkozy'nin seçim kampanyasinda yasal sinir olan 22,5 milyon avronun yaklasik 2 kat üzerine çikilmasinin önüne geçildigi ileri sürülüyor.

Sarkozy, seçim kampanyasinin finansmani sirasinda, tanitim ve halkla iliskiler kampanyasini yürüten Bygmalion sirketinden sahte fatura almakla ilgili sirket de Sarkozy'nin masraflarini gizlemek için sahte fatura düzenlemekle suçlaniyor.

Sarkozy, 1 Mart'ta yolsuzlukla suçlandigi "telekulak" davasinda, 2 yili tecilli olmak üzere 3 yil hapis cezasina çarptirilmisti.

Kaynak: AA