Samsung Neo QLED TV'lere 'Mekânsal Ses Optimizasyonu' Sertifikasi

Samsung Electronics, Neo QLED TV’lerin Alman sertifikasyon enstitüsü Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) tarafindan verilen “Mekânsal Ses Optimizasyonu” sertifikasini aldigini duyurdu.

Samsung'dan yapilan açiklamaya göre, oturma odasi, yatak odasi veya teras gibi farkli izleme ortamlari, farkli ses deneyimleri sunuyor. VDE’nin “Mekânsal Ses Optimizasyon” sertifikasi, ortamdan bagimsiz olarak sabit bir ses deneyimi sunabilen ürünlere veriliyor.

Samsung ses degiskenligini azaltmak amaciyla Neo QLED TV’lerine SpaceFit Sound özelligi ekleyerek bu ürünlerin sundugu ses deneyiminin standart bir dinleme ortami deneyimine es deger hale gelmesini sagliyor. Bu teknolojide, perde, hali, duvar gibi sesi etkileyebilecek ortam unsurlarini algilayabilen yerlesik mikrofonlar kullaniliyor.

Örnegin, oturma odasindaki halinin TV izlerken orta ve tiz degerdeki sesleri absorbe ettigi sistem tarafindan algilaniyor ve bu sesler yükseltilerek ses düzeyi ortama uygun hale getiriliyor. Televizyonun duvara yakin bir konumda bulundugu durumlarda ise bas sesi duvarla televizyon arasindaki boslugun az olmasindan dolayi bozulmaya ugrayabiliyor. “SpaceFit Sound” özelligi bu sorunu da algilayarak baslari güçlendiriyor ve daha net bir ses verilmesini sagliyor. Kullanicilar daha önce sesi buna göre manüel olarak ayarlamak zorundaydi. Artik kullanim ortamini otomatik olarak algilayan “SpaceFit Sound” özelligi sayesinde, kullanicilarin herhangi bir ek ses ayari yapmasina gerek kalmiyor.

Kaynak: AA