Rehber Ögretmenler, HKÜ Psikoloji Çözümleri Semineri'nde Bulustu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Iktisadi, Idari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (IISBF) Psikoloji Bölümü tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlenen “Psikoloji Çözümleri” seminerlerinin dokuzuncusu bu yil “Zor Zamanlarda Güçlü Olmak” temasi ile gerçeklestirildi.

Rehber Ögretmenler, HKÜ Psikoloji Çözümleri Semineri'nde Bulustu
HKÜ Gösteri ve Sanat Merkezi’nde (Amfitoryum) pandemi kurallarina uygun olarak gerçeklestirilen programa HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Gaziantep Vali Yardimcisi Muhammet Önder, HKÜ Mütevelli Heyeti Danismani Dt. Songül Kalyoncu, Gaziantep Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Mehmet Ali Tiryakioglu ile birlikte Gaziantep ve çevre illerden gelen Il Milli Egitim Müdürleri ve yaklasik 500 Psikolojik Danismanlik ve Rehberlik (PDR) Ögretmeni katildi.



“Gençlerimizi dogru yönlendirmemiz gerekiyor”

Programin açilis konusmasini yapan ve korona virüs pandemisi süresince yüz yüze egitimden hiçbir sekilde ödün vermeden çevrimiçi ile harmanlanmis hibrit bir modelle egitim-ögretim süreçlerine devam ettiklerini ifade eden HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, "Gelecegimizin teminati olan gençlerimizi dogru yönlendirmemiz gerekiyor. Bu baglamda PDR ögretmenleri büyük sorumluluklar üstleniyorlar. Su anda burada tribünlerde oturan genç PDR ögretmenlerimizin, gençlerimiz ile etkin iletisim kurarak onlari dogru mesleklere de yönlendirdiginden eminim. Biz de tüm ögrencilere hayallerinin pesinden gitmeleri için tavsiyelerde bulunuyor ve yönlendiriyoruz. Lakin hayal kirikliklarinin yasanmamasi için de gerekli tedbirlerin alinmasini her daim öneriyoruz. Hiç kuskusuz, hayallerin de alternatifi olmali. HKÜ olarak, yaptigimiz çalismalarla yüksekögretim sisteminde ‘örnek’ olmak istiyoruz. Üniversitemizde mevcut bulunan 27 ön lisans ve lisans programina, bu yil Makine Mühendisligi, Endüstri Mühendisligi, Gastronomi ve Mutfak Sanatlari, ‘Sivil Havacilik ve Kabin Hizmetleri’ ile ‘Insansiz Hava Araci Teknolojisi ve Operatörlügü’ programlarimizi ekledik. Diger tüm programlarimizda oldugu gibi bu 5 yeni programimizda da iddialiyiz. Bugün dokuzuncusunu gerçeklestirdigimiz ‘Psikoloji Çözümleri’ etkinligimizde alaninda uzman birbirinden degerli konusmacilarimiz deneyimlerini bizlerle paylasacaklar. Bu programin hazirlanmasinda emegi geçen Psikoloji Bölüm Baskanimiz Dr. Ögretim Üyesi Mehmet Dinç ve ekibine çok tesekkür ediyorum" dedi.



“Bu dönem, bizim için milat olabilir”

Seminerde, ‘Zor Zamanlarda Meslegimizden Güç Almak’ konusunu ele alan HKÜ Psikoloji Bölümü Baskani Dr. Ögretim Üyesi Mehmet Dinç, "Bu konuyu önemsiyorum çünkü zor bir zamandan geçtik. Pandemi bizi ögrencilerimizden, okulumuzdan uzak tuttu. Hayallerimizi, amaçlarimizi, hedeflerimizi zorlastirdi. Belirsizlik zamani oldu. Herkes gibi biz de kaygilandik, biz de zorlandik. 1,5 yil zor geçti ama büyük resme baktigimizda en son küresel hastalik bu çesit bir pandemi 100 yil önce ’Ispanyol Gribi’ adiyla olmus. Bu grip birinci dünya savasinin bitmesine sebep olacak kadar ülkeleri, insanlari, toplumlari etkilemis. Insanlar hastaligin ne oldugunu, nasil bulastigini, tedavisini bilmiyorlar. Bir sürü belirsizlik içerisinde bu hastaligi atlatmislar. Büyük resme baktigimiz zaman, biz çok daha iyiyiz. Hastaligin ne oldugunu, nasil bulastigini, artisini, azalisini biliyoruz. Bu anlamda avantajliyiz. Bu dönem önemli bir dönem, çünkü insanoglu bir milat, yeni bir baslangiç istiyor. O yüzden hayatimizi degistirme anlaminda bu dönem bizim için yeni bir baslangiç, bir milat olabilir. Mesela, biz bazi seyleri çok bazilarini az yapiyoruz. Mesela çok seyi az biliyoruz. Bu anlamda, ‘az seyi çok bilmek’ noktasi bir milat olabilir. Çok sey yapiyoruz, ama az yapiyoruz. Çok konuda bir seyler yapacagimiza, az konuda, ya da bir kaç iste uzmanlassak bizler için bu daha iyi olur. Son olarak çok sey istiyoruz ama her seyi az istiyoruz. Az seyi çok istesek aslinda ona ulasmamiz da kolay olur ve bu bizim için de çok iyi olur" diye konustu.



Seminerin devaminda Klinik Psikolog Gülce Nur Dinçer ’Zor Zamanlarda Çocuklari Güçlendirmek’, Klinik Psikolog Mehmet Büyükçorak ’Zor Zamanlarda Ergenleri ve Gençleri Güçlendirmek’, Klinik Psikolog Eren Murat Dinçer ise ’Zor Zamanlarda Kendimizi Güçlendirmek’ konulu sunumlarini gerçeklestirdiler.

Ögleden önce ve sonra olmak üzere iki seansta yapilan ve tüm gün süren seminerin sonunda sunumlarini yapan klinik psikolog ve ögretim üyelerine plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA