Lastigi Patlayan Otobüs Alev Alev Yandi, Facianin Esiginden Dönüldü

25 yolcu, 2 soför ve bir muavin ile Istanbul’dan Marmaris’e gitmekte olan bir yolcu otobüsü Gebze-Orhangazi-Izmir Otoyolu, Orhangazi tüneli çikisinda önce lastigi patladi, ardindan alev aldi. Kisa sürede alev topuna dönen otobüsün soförü sogukkanli bir sekilde otobüsü emniyet seridine çektikten sonra kisa sürede yolculari tahliye etti. Yanan otobüs küle dönerken olayda ölen yada yaralanan olmadi. Yangin esnasinda büyük panik yasandi.

Lastigi Patlayan Otobüs Alev Alev Yandi, Facianin Esiginden Dönüldü
Olay gece saat 02.00 siralarinda Gebze-Orhangazi-Izmir Otoyolu, Orhangazi tüneli çikisinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Istanbul’dan aldigi 25 yolcu ile Marmaris’e giden Engin Yakis (55) idaresindeki 35 PK 138 plakali yolcu otobüsünün Gebze-Orhangazi-Izmir otoyolu Orhangazi Tüneli çikis yakinlarinda sag arka lastigi büyük bir gürültü ile patladi

Otobüs alev aldi

Patlama sesinden sonra yolcu otobüsü lastik kisimlarindan alev almaya basladi.

Içinde 25 yolcu, 2 soför ve 1 muavin olmak üzere toplam 28 kisinin bulundugu yolcu otobüsü sürücünün sogukkanliligi ile emniyet seridine çekildi.

Ilk müdahale bir TIR soförü tarafindan yangin tüpü ile yapildi

Kisa sürede alev topuna dönen otobüsteki yolcular araçtan tahliye edildi. Otobüsten alevlerin yükseldigini gören bir TIR sürücüsü aracindaki yangin tüpü ile otobüse müdahalede bulundu. Yolcularin durumu itfaiye ekiplerine bildirmesinin ardindan Orhangazi Itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Otobüs kisa sürede küle dönerken, olayda ölen yada yaralanan olmadi.

Otobüsten son anda kurtulan yolcular, Tünel içindeyken otobüsün lastiginin büyük bir gürültü ile parladigini belirterek, otobüs önce saga sola savruldu. Daha sonra otobüs soförümüz araci durdurdu ve bizleri tahliye etti. Lastigin patlamasi ile birlikte araçta yanik kokularini hissettik diye görüs belirttiler.
Kaynak: İHA