Karin Agrisi Sikayetiyle Gittigi Hastanede Karnindan 6 Kilo 400 Gram Kitle Çikarildi

Amasya'da 35 yasindaki Aysel Geylan'in karninda tespit edilen 6 kilo 400 gramlik kitle ameliyatla alindi.

Amasya Üniversitesi Sabuncuoglu Serefeddin Egitim ve Arastirma Hastanesine karin agrisi ve nefes darligi sikayetiyle basvuran Geylan'in yapilan tetkiklerinde karninda kitle tespit edildi.

Geylan'in karnindaki 6 kilo 400 gramlik kitle, cerrahi müdahale ile alindi.

Geylan'in ameliyatini yapan Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Prof. Dr. Fadil Kara, gazetecilere yaptigi açiklamada, Geylan'in hastaneye basvurdugunda, karninin 9 aylik hamile kadin görüntüsünde oldugunu söyledi.

Yapilan tetkiklerde, karni kapsayan, midenin üstüne dogru çikan genis bir kitle tespit ettiklerini anlatan Kara, söyle konustu:

"Operasyon karari verdik, çok dikkatli bir sekilde kisti patlatmadan çikardik. Tarttigimizda 6 kilo 400 gram civarinda büyük bir kitle oldugunu gördük ve hastamiz bir anda 6,5 kilo zayiflamis oldu. Hastamiza bundan sonraki hayatinda saglikli günler diliyoruz."

Geylan ise yaklasik 6 aydir karninda siskinlik ve agri oldugunu ifade ederek, "Karnimda siskinlik olunca kilo aldigimi düsünmeye basladim. Daha sonra karacigerime baski hissetmeye basladim. Saglik ocagina gittim, 'bagirsaklarda bir sorun olabilir' dendi. 'Hafif beslen, spor yap geçmezse genel cerraha git' dendi. Genel cerrahtan sira aldik, daha sonra ultrason, tomografi derken daha sonra büyük bir kitlenin oldugunu ögrendik. Hocamiz derdimizden kurtardi bizi, su an çok iyiyim, saglikliyim" diye konustu.

Kaynak: AA