Hükümlülerin Iletisimiyle Ilgili Hükümler Içeren Ceza Ve Güvenlik Tedbirlerini Infazi Hakkinda Kanun Teklifi Kabul Edildi

Hükümlülerin iletisimiyle ilgili hükümler içeren Ceza ve Güvenlik Tedbirlerini Infazi Hakkinda Kanun Teklifi kabul edildi.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin Infazi Hakkinda Kanun ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Teklif ile, Cumhuriyet Bassavcisi, Cumhuriyet Savcilarinin sorusturmayi sonlandiran kararlari arasinda olusabilecek farkliliklarin giderilmesi ile bu kararlarin kanuna uygunlugunun denetlenmesi hususlarinda görev ve yetkilidir.

Hükümlü, usul ve esaslari Adalet Bakanliginca belirlenmek suretiyle gerekli teknik alt yapinin bulundugu kurumlarda elektronik yöntemlerle de mektup alip gönderebilecekler. Bu iletilerin alicisi disindaki kisilerin erisimini engelleyici tüm tedbirler alinarak hükümlünün talebine göre posta yoluyla veya elektronik ortamda alicisina ulastirilabilir.

Suç islenmesinin önlenmesi amaciyla terör suçlari, örgüt kurmak, yönetmek veya örgüte üye olma suçlari ile örgüt faaliyetleri kapsaminda islenen suçlardan mahkum veya tehlikeli halde ya da disari ile iletisiminin kurum güvenligi açisindan tehlikeli olabilecegi degerlendirilen hükümlülere gelen veya hükümlü tarafindan gönderilen mektup, faks ve telegraf kaydedilebilecek veya saklanabilecek. Bu tür hükümlülerin yapacagi görüsmeler kurum yönetimi tarafindan dinlenebilecek veya kaydedilebilecek.

‘Infazina baslanmis olsa bile toplam on yil veya daha az süreli hapis cezasina mahkum veya adli para cezasi infaz sürecinde hapis cezasina çevrilen kadin hükümlünün, on bes yasini doldurmamis çocugunun bulunmasi ve babasinin ölmüs veya ceza infaz kurumunda olmasi nedeniyle çocugun on bes yasini doldurmasina kadar ceza infazi Cumhuriyet Bassavciliginca ertelenebilir’ hükmü AK Parti, CHP, IYI Parti ve HDP gruplarinin önerisiyle teklif metninden çikarildi.
Kaynak: İHA