Altinordu Belediyesi'nden Esnada 2 Buçuk Milyon Liralik Destek

Ordu’nun Altinordu Belediyesi tarafindan, pandemiyle mücadele kapsaminda hayata geçirilen 15 milyon liralik ‘Tamamlayici Sosyal Destek Paketi’ kapsaminda kentteki esnaflara 2 buçuk milyon TL’lik destek saglanacagi bildirildi.

Altinordu Belediyesi'nden Esnada 2 Buçuk Milyon Liralik Destek
Altinordu Belediyesi, pandemi nedeniyle sosyal ve ekonomik riskleri en aza indirgemek adina baslattigi sehir dayanismasi kapsaminda daha önce açikladigi 15 milyon TL tutarli tamamlayici pandemi sosyal destek paketinin 4.etabi, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde (OKSM) düzenlenen lansman programiyla hayata geçirildi. Simdiye kadar, 15 milyon TL’lik paket kapsaminda, bin soför esnafina toplam 50 bin litre yakit, faal amatör spor kulüplerinin her biri için 5 biner lira ve pandemi sürecinde ara verilen müsabakalar nedeniyle görev alamayan hakemler için 500’er lira, geleneksel köylü pazarinda kayitli üreticilerin her biri için 500’er lira destek paketini hayata geçiren Altinordu Belediyesi, esnaflar için ise 2 milyon 500 bin lira destek paketini açikladi.



“Muradimiz, pandeminin etkilerini en aza indirgemek”

Destek paketi hakkinda açiklamalarda bulunan Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, “Altinordu Belediyesi olarak, yaklasik 2 ay önce açiklamis oldugumuz pandeminin sosyal ve ekonomik etkilerini azaltmak üzere açiklamis oldugumuz paketimizin dördüncü bileseninde bugünkü hedef kitlemiz esnaflarimizdi. Genelge ile yaklasik 15 meslek gurubumuzun ve sektörümüzün dogrudan kapanmalar nedeniyle etkilenen esnaflarimiz ile ilgili toplamda 2 buçuk milyon TL’lik bir sosyal destek paketimizi öncelikle açiklamak için bir araya geldik. Söz konusu paketten muradimiz, bir buçuk yildir küreselde dünyayi, ulusalda ülkemizi ve sehrimizi etkisi altina alan bu ekonomik programin etkilerini en aza indirgemekti” dedi.



“Esnafimizin ve onlarin yaninda çalisanlarin yeniden hizmet vermesi bizim en büyük dilegimiz”

Belediye olarak, hem pandemi ile basarili bir mücadele yürüttüklerini, hem de belediyecilik anlamindaki faaliyetlerini yürüttüklerini ifade eden Baskan Tören, “Bugün esnaflarimiz, basta lokantalarimiz, kahvehanelerimiz, çay ocaklarimiz, okul kantinlerimiz ve bunun disinda sayamadigim diger 15 meslek gurubu ve kolu ile ilgili bu zor dönemde kapanmalar nedeniyle çalisamayan, isyerini kapatan esnaflarimiza bin TL’lik bir yardim elimizi, bir destegimizi sunarak, onlarin yeni normalde artik asilama ile mücadelede önemli bir mesafe kat ettigimiz ve yine vaka sayilarindaki düsüsle sehirde temenni ediyoruz. Yeni normale artik maskesiz, mesafesiz günlere hazirlik anlaminda mevcut esnafimizin kurumsal destegimiz ile hazirliklarini tamamlamasini arzu ediyoruz. Bu manada hem esnafimizin çalismasi, hem de onlarin müesseselerinde çalisan arkadaslarimizin yeniden islerine kavusmasi bizim en büyük dilegimiz” seklinde konustu.

Programda konusan Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Erdogan Akyürek ise su ana kadar bu sikintili dönemlerde yapilan ve yapilacak olan destekler dolayisi ile Altinordu Belediye Baskani Askin Tören’e tesekkür ederek, "Bundan sonra da yanimizda olacagindan hiçbir kuskumuz yok. Çünkü bugüne kadar yapilanlar bunun göstergesidir. Hep beraber gördük yasadik. Bizce önemli olan küçük esnafimizin sikintilarini görerek bizim yüregimize dokunmaktir. Bizim yüregimize dokunanlari biz esnaf teskilati olarak yüreklerinden öperiz” ifadelerine yer verdi.

Programa, Altinordu Kaymakami Erkan Karahan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdogan, siyasi parti temsilcileri, ilgililer ve esnaflar da katildi.

Kaynak: İHA