'Aksaray Yunus Emre Yazarlik Kampi' Basladi

Aksaray Valiligi ile KOP'un ortaklasa düzenledigi "Aksaray Yunus Emre Yazarlik Kampi" basladi.

'Aksaray Yunus Emre Yazarlik Kampi' Basladi
Güzelyurt ilçesi Yaprakhisar Kamp Alanindaki misafirleri ziyaret eden Vali Hamza Aydogdu, yaptigi açiklamada, 81 ilden ve KKTC'den katilacak ögrencilerle ülkenin önemli yazarlarinin bulusacaginin söyledi.

Kampin ilk gününde sair Ismail Kiliçarslan ve Serdar Tuncer ile dergi yazari Hakki Alkan'in kamp alaninda oldugunu anlatan Aydogdu, sunlari kaydetti:

"16-20 Haziran arasinda 5 gün boyunca sürecek kampta Ihlara Vadisi içerisinde farkli noktalarda olusturulacak yazarlik atölyelerinde gençler yazarlik egitimi alacaklar. Kamp süresince katilimci ögrenciler ve davetli yazarlar sehrimizin tarihi ve turistik alanlarini da gezecekler. UNESCO ve Cumhurbaskanligimiz tarafindan 2021 yilinin Yunus Emre ve Türkçe Yili ilan edilmesiyle beraber tüm Türkiye'de oldugu gibi Aksaray’da da yil boyunca çesitli etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamda bizde yazarlik kampi projesini baslattik. Çok yogun bir katilim var. Çok memnun kaldik."

Kampin ilk gününde sair Ismail Kiliçarslan ve Serdar Tuncer ile dergi yazari Hakki Alkan katilimcilarla yazarlik hakkinda sohbet etti.

Kaynak: AA