AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaras'ta Gündemi Degerlendirdi Açiklamasi

'Türkiye, her zaman bölgede savasi degil, barisi ve insanlarin korunmasini, mazlumlarin ve savas magdurlarinin korunmasini ön planda tuttu. Biz bölgede Suriye'nin ve Irak'in da toprak bütünlügünden yana oldugumuzu her seferinde ifade ettik' '(Erdogan'in Bakü temaslari) Pasinyan'in reks ettigi yerde, Çildir Ovasi'nda güzel bir Kafkas dansi yapildi. Bu çok güzel bir cevapti'

AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal, "Türkiye, her zaman bölgede savasi degil, barisi ve insanlarin korunmasini, mazlumlarin ve savas magdurlarinin korunmasini ön planda tuttu. Biz bölgede Suriye'nin ve Irak'in da toprak bütünlügünden yana oldugumuzu her seferinde ifade ettik." dedi.

Ünal, çesitli temaslarda bulunmak üzere geldigi Kahramanmaras'ta gazetecilere, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Brüksel'de liderlerle yaptigi görüsmelerin son derece faydali ve verimli geçtigini söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan'in ABD Baskani Joe Biden ile yaklasik bir saat bas basa görüstügünü hatirlatan Ünal, Türkiye'nin Dogu Akdeniz'deki haklari, Suriye'de olusturulmak istenen terör koridoru ve bölgede olusturulmak istenen oldubittiler konusunda kirmizi çizgilerini esnetmeyecegini belirtti.

Türkiye'nin ali çikarlari dogrultusunda hareket ettiklerini vurgulayan Ünal, sunlari kaydetti:

"Burada söz konusu olan Türkiye'nin bölgedeki pozisyonudur, haklaridir. Türkiye, Libya'da da Dogu Akdeniz'de de Karabag'da da oyun kurucu. Cumhurbaskanimiz, Bakü'de yaptigi konusmada Altili Platform teklifini tekrar etti. Altili Platform neydi? Altili Platform, Rusya, Türkiye, Iran, Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan'in içerisinde oldugu, bölgenin barisini güvence altina alacak bir platform. Türkiye, her zaman yikici degil, yapici oldu. Türkiye, her zaman bölgede savasi degil, barisi ve insanlarin korunmasini, mazlumlarin ve savas magdurlarinin korunmasini ön planda tuttu. Biz bölgede Suriye'nin ve Irak'in da toprak bütünlügünden yana oldugumuzu her seferinde ifade ettik. "

Ünal, Cumhurbaskani Erdogan'in Brüksel ziyaretinde, bölgede yangin çikarilmasina izin vermeyecegini, Türkiye'nin bölgesinde operasyonlara, kaosa, kargasaya müsaade etmeyecegini en güçlü sekilde dile getirdigini, Türkiye'nin tezlerini açik ve net sekilde ortaya koydugunu belirtti.

- Çildir Ovasi cevabi

Ünal, kentteki temaslari kapsaminda Kahramanmaras Valisi Ömer Faruk Coskun'u da ziyaret etti.

Mahir Ünal, buradaki konusmasinda Cumhurbaskani Erdogan'in Bakü temaslarina deginerek, "Biz dün Azebaycan'daydik. Pasinyan'in reks ettigi yerde, Çildir Ovasi'nda güzel bir Kafkas dansi yapildi. Bu çok güzel bir cevapti. Cumhurbaskanimiz ve Aliyev oradaydi. Hepimiz oradaydik. Susa'dan Bakü'ye 6 saate gittik." diye konustu.

Susa'nin kültürel anlamda Kahramanmaras'a çok benzedigini belirten Ünal, iki kentin kardes sehir olmasini istediklerini söyledi.

Ünal, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine iliskin de "Bir günde toplam asilama miktarinda Türkiye rekoru kirdik. 1 günde 1 milyon 250 bin kisiyi asiladik. Bu, müthis bir rakam. Bu tabii ayni zamanda saglik organizasyonunun da gücümüzü göstermesi açisindan çok önemli. Türkiye'nin 1 günde 1 milyon 250 bin asi yapma kapasitesi, dünyada böyle bir kapasite yok." ifadelerini kullandi.

- Kentteki diger temaslar

Mahir Ünal, Valilikteki temaslarinin ardindan Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör'ü ziyaret etti.

Daha sonra Trabzon Caddesi'nde esnaf ziyareti gerçeklestiren Ünal, Bahtiyar Yokusu'nda restore edilen tarihi konaklari da inceleyerek Dulkadiroglu Belediye Baskani Necati Okay'dan bilgi aldi.

Ardindan Kahramanmaras MÜSIAD Sube Baskani Serdar Salih Çiçekçi'ye hayirli olsun ziyaretinde bulunan Ünal, burada is insanlariyla bir araya geldi.

Ünal, buradaki konusmasinda, kentteki tarihi dokunun korunmasi adina yapilan faaliyetlerin önemine isaret etti.

Sehirlerin insanlarin hafizasini, anilarini, kavgalarini ve mücadelelerini olusturdugunu ifade eden Ünal, "Çocuklarimiza yasadiklari sehirde yasiyor olmalarinin bir bedeli oldugunun anlatmaliyiz. Aksi halde onlari kaybedebiliriz." seklinde konustu.
Kaynak: AA