9. Cumhurbaskani Süleyman Demirel Vefatinin 6'Nci Yilinda Kabri Basinda Kisitli Katilimla Anildi

Türkiye’nin 9’uncu Cumhurbaskani Süleyman Demirel, ölümünün 6’nci yilinda devlet töreni ile anildi. Bugün Atabey ilçesine bagli Islamköy’deki Çalcatepe mevkisinde bulunan anit mezarinda saat 11.00’de tören yapildi. Disisleri Bakanligi tarafindan düzenlenen tören korona virüs tedbirleri kapsaminda kisitli katilimla yapildi.

9. Cumhurbaskani Süleyman Demirel Vefatinin 6'Nci Yilinda Kabri Basinda Kisitli Katilimla Anildi
17 Haziran 2015 tarihinde hayatini kaybeden 9. Cumhurbaskani Süleyman Demirel’in vefatinin 6. yili için Islamköy Çalcatepe’de bulunan kabri basinda tören düzenlendi.

Törene Cumhurbaskanligi Idari Isler Baskani Metin Kiratli, Vali Ömer Seymenoglu, Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Garnizon Komutani Albay Mustafa Kahraman, Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, eski bakan ve milletvekilleri ile Demirel ailesi katildi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ve dua edilmesiyle baslayan tören Süleyman Demirel’in özgeçmisinin okunmasi ile devam etti. Ardindan ise Cumhurbaskanligi Idari Isler Baskani Metin Kiratli tarafindan kabre Cumhurbaskanligi çelengi birakilarak saygi durusunda bulunuldu.

Tören Demirel ailesine taziyelerin sunulmasi ile sona erdi. Öte yandan Ankara’da 17 Haziran 2015’te, 91 yasinda hayata gözlerini yuman Demirel’in, siyasi hayati boyunca okudugu kitaplar, fotograflari ve kullandigi esyalar, dogdugu Islamköy’de açilan Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkinma Müzesinde sergileniyor.
Kaynak: İHA