Yunus Emre Enstitüsünden Suriye'nin Azez Ilçesinde 'Gençlik Ve Uçurtma Festivali'

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), büyük Türk düsünürü ve sair Yunus Emre'nin vefatinin 700. yili anma etkinlikleri kapsaminda, Suriye'nin kuzeyindeki Azez ilçesinde uçurtma festivali düzenledi.

Yunus Emre Enstitüsünden Suriye'nin Azez Ilçesinde 'Gençlik Ve Uçurtma Festivali'
Türk-Islam halk düsüncesinin en önemli yapi taslarindan Yunus Emre, vefatinin 700. yilinda Kilis ilinin karsisinda Suriye topraklarinda yer alan Azez'de düzenlenen etkinliklerle anildi.

Bu kapsamda, YEE tarafindan gerçeklestirilen "Gençlik ve Uçurtma Festivali"ne Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz, Kilis Vali Yardimcisi Recep Soytürk, Yunus Emre Enstitüsü Baskani Seref Ates ve bölgenin ileri gelenleri katildi.

Iki gün sürecek festivale katilan yaklasik 600 çocuk, sisme oyun parklarinda, bilim atölyesinde ve çesitli etkinliklerde doyasiya eglendi.

Uçurtma atölyesinde yapilan Türkiye, Filistin ve "Suriye devrim bayragi" motifli uçurtmalar çocuklar tarafindan uçuruldu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Yavuz, atölyeleri dolasarak çocuklara çesitli hediyeler ve uçurtmalar dagitti.

Festival, tiyatro, konser ve çesitli oyunlarla devam etti.

- "Çocuklari tiyatro ve sanatla tanistiriyoruz"

Etkinlige katilan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Yavuz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Yakinda bölgede enstitülerimizin sayisini artiracagiz. Suriyeli çocuklarla kültür ve sanatla bir arada olmak istiyoruz, ayni sekilde Türkçe egitimleri de veriyoruz. Bir taraftan da kültür, sanat tiyatro ve müzik alanlarinda beraber olmak istiyoruz." dedi.

Bakan Yardimcisi Yavuz, çocuklarla uçurtma uçuracaklarini belirterek "Çocuklar, Türkiye’den devlet tiyatrolarindan gelen ekiplerin gösterilerini izleyecek. Çocuklar savas döneminde dogup büyüdüler, onlari tiyatro ve sanatla tanistiriyoruz." diye konustu.

Türkiye'den çocuklarin selamlarini getirdiklerini dile getiren Yavuz, "Bölgede 1200 kisiye Türkçe egitimi veriyoruz. Ayni sekilde çocuklara da sarkilarla sanat ve tiyatrolarla Türkçe egitimler verecegiz." ifadelerini kullandi.

Yunus Emre Enstitüsü Baskani Seref Ates de Türkiye’nin Suriye halkina destek oldugunu vurguladi.

Ates, "Bugün de savasta ruhlari yaralanan evlatlarimizin yaralarini iyilestirmek için çocuklugumuzun uçurtmalarini onlarin elinden özgürlüge uçuracagiz." seklinde konustu.

- "Çok mutlu olduk"

Azezli 10 yasindaki Hasan, uçurtma senliginde kendilerine çesitli hediyeler verildigini dile getirerek "Çok mutlu oldum, Türkiye’ye tesekkür ederim." dedi.

12 yasinda Kalide de "Türk kardeslerimiz bizleri buraya getirdi. Çok mutlu olduk. Oyun parklarinda ve çesitli etkinliklerde eglendik." diye konustu.

Kaynak: AA