Turhal Seker Fabrikasinda Geçen Yil 821 Bin Ton Pancar Islendi

Kayseri Seker'e bagli Turhal Seker Fabrikasi Müdürü Hulusi Yüksel, geçen yil 821 bin ton pancar islendigini bildirdi.

Yüksel, fabrikada düzenledigi basin toplantisinda, Turhal Seker Fabrikasi'nin 3. taksit bedeli olan 121 milyon 841 bin 500 liranin 7 Haziran'da ödendigini söyledi.

Özellestirme Idaresi Baskanligina son bir taksidin kaldigini belirten Yüksel, "Son 3 yil içinde bastan asagi yenilenen, modernize edilen makine ve ekipmanlari ile üretimin ihtiyaci olan tüm teknolojiyi yeniden bünyesine katan Turhal Seker'de Kayseri Seker'in üreticisine sunmus oldugu tüm imkanlar, Turhal çiftçisi için de hayata geçirilmis oldu." dedi.

Çiftçilere verilen destekler neticesinde fabrikada geçen yil 821 bin ton pancar islendigini anlatan Yüksel, söyle devam etti:

"118 bin 350 ton seker, 32 bin 708 ton melas ve 257 bin 215 ton yas küspe üretimi gerçeklestirerek, kendi tarihinde gerçek bir rekora imza atti. Turhal Seker’de bu verim ve üretim alanindaki yatirimlarin bir karsiligi olarak bölge ekonomisine 582 milyon liralik satis hacmi olusturuldu. Ayrica Turhal Seker Fabrikamiz için tedarik edilen hizmet ve malzeme alimlarinda Tokat ve Turhal civari tercih edilerek bölge ekonomisine 24 milyon lira girdi saglanmistir. Bölge ekonomisinin can damarlarindan bir tanesi olan Turhal Seker, sadece Turhal ilçesine degil, Tokat ve diger civar illere de canlilik getirmeyi basardi. Artan seker kalitesine ek olarak daha az enerji harcayarak üretim yapan fabrika, otomasyon sistemleri ve doga dostu yatirimlari ile de adeta özellestirmenin yüz aki oldu."

Yüksel, 16 Haziran itibariyla çiftçilerin çapa avansinin ödenmeye baslandigini dile getirerek, "Turhal ve civari çiftçilerimize ödenen toplam miktar 17 milyon 863 bin 350 lira. Bugün çiftçilerimizin hesaplarina yatti. Buradan bu müjdeyi de vermek isterim." ifadesini kullandi.

Basin toplantisinin ardindan gazetecilere fabrikayi gezdiren Yüksel, revizyon çalismalari hakkinda bilgi verdi.

Kaynak: AA