Tunus'un Kalbi Partisi Lideri Nebil El-Karvi Serbest Birakildi

Tunus'un Kalbi Partisi Lideri Nebil el-Karvi, "yolsuzluk" ve "vergi kaçirma" suçlamasiyla tutuklanmasindan 6 ay sonra serbest birakildi.

Mosaique FM'in internet sitesinde, Nesma televizyonunun sahibi Karvi'nin baskent Tunus'un banliyösünde bulunan Murnakiyye Hapishanesi'nden çikarken çekilen görüntülerine yer verildi. Karvi'yi hapishane kapisinda ailesi ve parti üyeleri karsiladi.

Milletvekili Iyad el-Lumi, AA muhabirine yaptigi açiklamada, temyiz mahkemesinin, Karvi'nin tutukluluk süresinin uzatilmasi kararini bozarak, serbest birakilmasina karar verdigini belirtti.

Kararin beraat veya tutuksuz yargilama anlamina mi geldigi konusunda açiklama yapmayan Lumi, açlik grevi nedeniyle saglik durumu bozulan Karvi'nin kontrol için hastaneye götürülecegini ifade etti.

Geleneksel siyasetin disindan gelen nüfuzlu medya patronu olan ve 2019 yilinda kurdugu partisiyle Tunus'ta siyasete hizli bir giris yapan Nebil el-Karvi, Agustos 2019'da "yolsuzluk" suçlamasiyla gözaltina alinmis, yaklasik 2 ay sonra serbest birakilmisti. Tunus'un Kalbi Partisi'nin lideri 24 Aralik 2020'da ayni suçlamayla hapse mahkum edilmisti.

Karvi, tutukluk halini protesto için baslattigi açlik grevi sonrasinda saglik durumunun kötüye gitmesi üzerine 8 Haziran'da hastaneye kaldirilmisti.

Karvi'nin baskanligini yaptigi Tunus'un Kalbi Partisi, 6 Ekim'de gerçeklesen genel seçimde 217 sandalyeli parlamentoda 38 milletvekili ile ikinci sirada gelmisti.

Kaynak: AA