TOBB Baskani Hisarciklioglu, Balikesir'de Is Insanlariyla Bir Araya Geldi Açiklamasi

'Sanayide bugün ihracatimizda tarihi rekoru insallah, bu yilin sonunda 200 milyar dolari asarak 210 milyar dolarin üzerine çikacagiz''Dijitallesmeden kesinlikle korkmayin, herkes isini dijitallestirmek durumundadir. Yapamazsak, bisikletin pedalina basamamak gibi olur düseriz''Marmara Denizi bize gösteriyor, 'ihanet ediyorsunuz' diyor. Ergene bize gösteriyor, 'ihanet ediyorsunuz' diyor. Onun için sizden ricam, hepimiz çevreye dogaya artik destek olmak durumundayiz'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, "Sanayide bugün ihracatimizda tarihi rekoru insallah, bu yilin sonunda 200 milyar dolari asarak 210 milyar dolarin üzerine çikacagiz." dedi.

Balikesir Sanayi Odasi'nda düzenlenen toplantida, Balikesir Ticaret Odasi, Balikesir Ticaret Borsasi Meclisi üyeleri ve Balikesir Organize Sanayi Bölgesi yatirimcilariyla bir araya gelen Hisarciklioglu, Kovid-19 sürecinde e-ticaretin önemli bir konuma geldigini belirtti.

Hisarciklioglu, e-ticaretin müthis bir kolaylik sagladigini vurgulayarak, "Balikesir'den bir ürünü alip Brezilya'nin bir köyüne satabilme sansim var. Dijitallesmeden kesinlikle korkmayin, herkes isini dijitallestirmek durumundadir. Yapamazsak, bisikletin pedalina basamamak gibi olur, düseriz. Kim ne is yapiyorsa muhakkak dijitallestirecek. Bu kapsamda da e-ticaret çok önemlidir." diye konustu.

Tarim ve hayvanciligin gelecegin en önemli sektörleri arasinda yer aldigini dile getiren Hisarciklioglu, Balikesir'in de bu konuda büyük avantaja sahip oldugunu anlatti.

Hisarciklioglu, ihracat yapan sanayi sektörünün Kovid-19 sürecinden etkilenmedigini ifade ederek, söyle konustu:

"Allah'a çok sükür sanayicilerimizin yüzü gülüyor. Birçok sehre gittigim zaman billboardlarda 'organize sanayi bölgesinde isçi araniyor' yaziyor. Sanayici su anda nitelikli isçinin yani sira düz isçi bulamiyor. Sanayide bugün ihracatimizda tarihi rekoru insallah, bu yilin sonunda 200 milyar dolari asarak 210 milyar dolarin üzerine çikacagiz. Peki bu durum neyden kaynaklandi? Tedarik zincirleri bozuldu, konteyner bulamiyoruz diye biz de sikayet ediyoruz ama yanimizdaki pazara konteyner bulamayip mal satamayanlarin yerini biz aldik çünkü biz su anda pazarin dibindeyiz. Bu müthis bir avantaj. Pazara girdik mi bir daha zor çikariz, haberiniz olsun. Onun için pazara girmeye bakin. Dünya tedarik zincirinde sikintinin avantajini bizim kullanmamiz lazim."

- "Çevreye dogaya artik destek olmak durumundayiz"

Dün yapilan ve kendisinin de katildigi Marmara Denizi Koruma Eylem Plani Koordinasyon Kurulu toplantisini degerlendiren Hisarciklioglu, çevre kirliliginin önüne geçilmesi gerektigini vurguladi.

Hisarciklioglu, çevrenin ve doganin gelecek nesillere temiz aktarilmasi için kendilerine de görevler düstügünü anlatarak, sunlari kaydetti:

"Kaçacak yerimiz yok, onun için basta biz sanayiciler ve 84 milyon için artik çevre olmazsa olmaz haline geldi. Vebal altindayiz, hiç kimse öbür tarafa para götüremiyor, hepimiz ayni hocanin kayigina binip gidiyoruz. Marmara Denizi bize gösteriyor, 'ihanet ediyorsunuz' diyor. Ergene bize gösteriyor, 'ihanet ediyorsunuz' diyor. Onun için sizden ricam hepimiz çevreye dogaya artik destek olmak durumundayiz, kendimiz için de olmaliyiz. Simdi Marmara Denizi'nde zehir olup olmadigi konusuluyor. O salyanin ortasinda yüz hadi bakalim, o salyada yakalanmis baligi ye hadi bakalim. Güvenebilecek misin? O yiyeceginiz baliga dikkat edin, yasamasi lazim. Dünkü toplantida sizler adina bakan beye 'devletimizin alacagi her türlü sert tedbire ragmen ne olursa olsun biz uyacagimiza söz veriyoruz. Bu duruma karsi yapilacak ne varsa desteklemeye haziriz' dedik."

Hisarciklioglu, Avrupa Birliginin sifir karbon salimina çok önem verdigini ve ihracat yapacak firmalarin bu yesil dönüsüme fikren ve zikren hazir olmasi gerektigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA