Seçer, Anamur Ve Bozyazi'da Vatandaslarla Bulustu

İçel Büyüksehir Belediye Baskan Vahap Seçer, hizmetlerde partili partisiz ayrimi yapmadiklarini belirterek, "Halkin içinde kenti yönetmek, halki dinleyerek onlarin sorunlarini çözmek dogru ve daha akilci bir yöntem” dedi.

Seçer, Anamur Ve Bozyazi'da Vatandaslarla Bulustu
Seçer, Aydincik’in ardindan ziyaretlerine Anamur ve Bozyazi ile devam etti. Anamur ve Bozyazi’da vatandaslarla bir araya gelen, onlarin taleplerini alip, sikintilarini dinleyen Seçer, toplumun refah düzeyini artirmak, daha mutlu, gülen bir toplum olusturmak için daha çok çalisacaklarini söyledi.



Anamur ziyaretine ilk olarak Sehit Atanur Bal Pazar Yerinde esnafi ziyaret ederek baslayan Seçer, pazarda esnafin ve vatandasin sorunlarini dinledi. Anamur Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Feridun Torunoglu’nu da is yerinde ziyaret eden Seçer, ardindan Anamur MESKI Hizmet Binasinda zoom üzerinden gerçeklestirilen imza töreni ile MESKI’nin Water Europe’a (WE) üyeligini resmi olarak gerçeklestirdi. Seçer, üyelige iliskin ortak deklarasyonu imzaladi. Seçer, son olarak Anamur Kaymakami Aydin Memük’ü ziyaret etti.

Ziyaretler Bozyazi’da devam etti

Sonrasinda Bozyazi’ya geçen Baskan Seçer, Bozyazi Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezini, Bozyazi Kaymakam Vekili ve İçel Vali Yardimcisi Alp Eren Yilmaz’i ziyaret etti. Seçer, sonrasinda Bozyazi Belediye Baskani Mustafa Çetinkaya ile bir araya geldi. Seçer, Bozyazi Halini ve Bozyazi Sanayisini de gezip, incelemelerde bulundu.

“Isimiz insana hizmet, halkimiza hizmet, insanliga hizmet”

Baskan Seçer, Anamur ziyaretinde yaptigi degerlendirmelerde enerji dolu olmalari gerektigini, halka, sokaga çiktiklari zaman da o enerjiyi yansitmalarinin zorunlu oldugunu ifade ederek, “Bizim isimiz insana hizmettir, halkimiza hizmettir, insanliga hizmettir. Belediye bir ticarethane degildir. Belediye baskani tüccar degildir. Belediye bir kamu kurumudur. Belediye bir kamu alanidir. Belediye baskani bir kamu görevlisidir. Halki için çalisir, sehri için çalisir, ülkesi için çalisir, insanlik için çalisir. Bu kaideler içinde görevimizi yapmaya devam edecegiz, yapiyoruz. Iyi de isler yapiyoruz. Çok daha iyi isler yapacagiz. 24 saat gecemizi gündüzümüze katacagiz. Bu mücadelede ülkemizi, halkimizi, sehrimizi daha iyi noktalarda görmek, halkimizin yüzünü güldürebilmek için daha çok çalisacagiz” diye konustu.

Her alanda çalismalarinin devam ettigini kaydeden Seçer, tarimsal üretime ve kadinlarin istihdamina destek vermek için geçtigimiz günlerde açilisini yaptiklari İçelden Günes Enerjisi ile Kurutma Tesisini anlatti. Seçer, “Hepimizi kurtaracak olan üretim ve insanlarimiza is, as alanlari saglamak. Tarimsal destekleri önemsiyoruz. Geçtigimiz günlerde Anamur’da da 71 yetistiricimiz bizden petek, arici körügü ve arici maskesinden olusan bir alet ekipman paketi destegi almis. Bu insanlarla karsilastigim zaman o tesekkürleri ederken bana, o gözlerindeki piriltilari görmek isterim. Geçtigimiz yil tarim destekleri kapsaminda sulama borusu destegimiz olmustu. Bu yil da bu destegimiz devam ediyor. Fide, fidan destekleri yapiyoruz. Geçen, 26 mahallemize bin 750 adet avokado fidani dagitmisiz 125 üreticimize. Yine 5 mahallemizde, 5 ayri üreticimize, ’Haydi gelin köyümüze destek verelim projesi’ ile destek vermisiz. Yine zeytin fidani dagitimi, 110 üreticimize 4 bin 676 adet destekte bulunmusuz. Tespit ettigimiz üreticilerimize bu konuda desteklerini verecegiz ve üretimin artmasi için her türlü gayret içerisinde olacagiz” ifadelerini kullandi.

Partili, partisiz ayrimi yapmadan hizmet yaptiklarini vurgulayan Seçer, “Biz insanlari, ülkemizi birlestirmeye, bütünlestirmeye, kucaklamaya geldik. Ayristirmaya gelmedik. Hizmetler onun en büyük örnegi” seklinde konustu.

Sosyal hizmetler konusunda hayata geçirdikleri projeleri tek tek anlatan ve pandemi sürecinde özellikle yogunlastirdiklari çalismalari aktaran Seçer, “13 ilçenin ortaklastigi sorunlarda çözüm de 13 ilçe için yapiliyor” dedi.

Anamur’un, katma degeri yüksek ürünler yetistirilen bir ilçe oldugundan söz eden Seçer, hal projesinin hazir oldugunu ancak Milli Emlak’tan tahsis alamadiklarini ifade etti.

“Kredi tahsisi olur olmaz da Otluca Projesini yerine getirecegiz”

Önemli yatirimlardan birinin de su oldugunu kaydeden Seçer, Otluca Projesini anlatti. Seçer, Iller Bankasinda kredi çalismalarina devam ettiklerini ifade ederek, “Bir uluslararasi kredi bulduk. Bizim için uygun. Islemlerin tamamlanmasini bekliyoruz. Tamamlanir tamamlanmaz, nasil halin tahsisini alir almaz ihaleye çikacagiz ve hali yapacagiz, orada da insallah kredi tahsisi olur olmaz Otluca Projesini yerine getirecegiz" diye konustu.

“Biz istiyoruz ki kenti sokaktan yönetelim”

Seçer, Bozyazi ilçesinde yaptigi degerlendirmelerde, 2 gündür bölgeyi gezdiklerini belirterek söyle konustu; "Biz istiyoruz ki, kenti sokaktan yönetelim, sokakta sorunlari görelim, caddelere inelim, halkin içinde kenti yönetmek, halki dinleyerek onlarin sorunlarini çözmek dogru bir yöntem, daha akilci bir yöntem. Pandemiye kadar da bunu sürdürdük. Ilk günlerin yogunluguna ragmen daha çok halkin içerisinde, sokaklarda, caddelerde ziyaretler yaparak, köyleri, kent merkezlerini, sorunlari yerinde görüp çözüm yollarini üretmeye gayret ettik. Simdi tekrar pandemi dolayisiyla kesintiye ugrayan bu tarz çalismalarimizi normallesme ile beraber baslatiyoruz. Aydincik, Bozyazi, Anamur. Bu hat önemli İçel için. Tarim bölgesi, turizm bölgesi. Yaz nüfusu ile kis nüfusu arasinda fark olan bir bölge. Üreten, çalisan, kazanan bir bölge. Buranin halki her seyi hak ediyor.”

“3 milyar lira olan borç 2 milyara düstü”

2 yili devirdiklerini ve bu süre zarfinda da iyi isler yaptiklarini kaydeden Seçer, “Çünkü çalisiyoruz, çünkü kente hâkimiz, kenti taniyoruz, kenti biliyoruz, belediyeyi bir disiplin altina aldik. Önemli bir mali sorunla karsilastik, yeterli insan kaynagimiz yoktu. Çok sayida çalisanimiz var ama kalifiye eleman sayimizda sikinti vardi. Bizim göreve geldigimizde MESKI’nin, İçel Büyüksehir Belediyesinin bagli kuruluslarinin 3 milyar lira olan borcu su anda 2 milyara düstü” dedi.

“Ben tarafim. Ben halkin tarafiyim”

Baskan Seçer, Büyüksehir Belediyesinin hizmetlerinde hiçbir sekilde ayrim yapilmadiginin altini çizerek, sunlari kaydetti: "Belediye baskani tüccar degildir. Belediye baskani halka hizmet eden siyasi bir kimliktir. Belediyeler ticarethane degildir, kamu kurumudur. Vatandaslarin lehine hizmet yapar. Ben tarafim, ben belediye baskaniyim. Ben halkin tarafiyim. Halk CHP’li olan degildir, benim için halk bütün, hangi siyasi görüsten olursa olsun, hangi bölgeden, hangi mesrepten olursa olsun halk odur. Ayrim gayrim, bunu reddediyoruz. Siyasal, bölgesel, mezhepsel ayrimcilik yapanlari her zaman kinadik ve kinamaya devam ediyoruz. Siddetle Türkiye’de ayrimciligin, bölücülügün karsisindayiz ama biz yerel iktidara geldik, ayni hataya bizler düsemeyiz, bizler ayrimcilik yapamayiz, bizler Türkiye’yi bulusturmaya, birlestirmeye geldik.”

“Bölgenin çöplerinin bertaraf edilecegi bir tesis kurmak üzereyiz”

Anamur, Bozyazi, Aydincik ve Mut’ta vahsi depolamayi ortadan kaldirdiklarini hatirlatan Seçer, “Simdi bu bölgede bir noktada bütün bu bölgenin çöplerinin son teknoloji, bilimsel yöntemlerle bertaraf edilecegi bir tesis kurmak üzereyiz. Yurtdisi kredi arayisimiz sürüyor. Krediyi bulduk. Su anda islemler safhasindayiz. Ayni kaynaktan hem buranin evsel atik, kati atik düzenli depolama tesisini hem de Anamur Otluca, Sugözü içme suyu projesinin kaynagini alacagiz, yani finansman kaynagimiz o banka, yurtdisi bankasi. Bu bölgede Anamur ve Bozyazi’da bu iki önemli tesisi insallah bizim ilk dönemimizde baslayacagiz. En geç 2. dönemimizin basinda da bunlari hizmetinize sunacagiz” diye konustu.

“Sokaktan belediyecilik yapmak, olaylari sokaktan görmek gerekiyor”

Gün sonunda özel programinda degerlendirmelerde bulunan Seçer, meclis toplantisindan sonra bölgeye geldigini hatirlatti. Seçer, “Bunlar tabi ki güzel temaslar, güzel birliktelikler. Zira sokaktan belediyecilik yapmak gerekiyor, olaylari sokaktan görmek gerekiyor. Halkin tarafindan, halkin yönünden bazi olaylari degerlendirmek gerekiyor. Zaten bugüne kadar bu tarzda bir belediyecilik yapiyorduk. Pandemi bazi dönemlerde bu çalisma tarzimizi, seklimizi engelledi. Zaman zaman tedbirlerden dolayi çok rahat sokaga çikamadik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA