Sahinbey Belediyesi'nden 'Kurbanantep' Projesine Destek

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Gaziantep Valiligi öncülügünde baslatilan KURBANANTEP projesine destek olarak, projeye destek veren kuruluslarla birlikte protokol imzaladi.

Sahinbey Belediyesi'nden 'Kurbanantep' Projesine Destek
Gaziantep Valisi Davut Gül’ün önderliginde Türk Kizilay’i ve Diyanet Vakfi’nin birlikte düzenledigi KURBANANTEP projesine destek veren Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, diger sivil toplum kuruluslari ile birlikte yapilacak olan projenin Gaziantep’teki ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürecegini ifade etti.



Projenin üçüncü yili

Gaziantep Valisi Davut Gül, yapilan proje ile Gaziantep içerisindeki ihtiyaç sahibi ailelere destek olunacagini belirterek, “Gaziantep’te hayirseverlerimizin vekaleten kurban kesmeleri ile ilgili geçmis iki yilda kurban protokolü imzalamistik. Geçmis iki yilda da Türk Kizilay’i, hayirseverler ve kurumlarimizin destegi ile yapmistik. KURBANTEP projesinin bu yil üçüncüsünü yapacagiz ve bu projeye Diyanet Vakfimiz da dahil oldu. Dolayisiyla hayirseverlerimize iki seçenek sunuyoruz. Hayirseverler Sosyal Yardimlasmaya bagis yapmak sartiyla ister Diyanet üzerinden isterse Kizilay araciligiyla ibadetlerini yerine getirebilir. Diger sivil toplum kuruluslariyla yaptiginiz kurban bagisi dünyanin veya Türkiye’nin herhangi bir yerine ulastiriliyor. Bizim KURBANANTEP Projesiyle kurbanlar Gaziantep’teki ihtiyaç sahibi ailelere 1-2’ser kiloluk kavurma haline getirilerek dagitiliyor. Bagis yapacak tüm hayirseverlere simdiden tesekkür ediyorum” dedi.



“Kurban bizi Rabbimize yakinlastirir”

Gaziantep Il Müftüsü Dr. Hüseyin Hazirlar, Türkiye Diyanet Vakfi’nin 30 yildir vekaleten kurban kesimi organizasyonunu gerçeklestirdiklerini belirterek, “KURBANANTEP Protokolünün hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum. Türkiye Diyanet Vakfimiz 30 yildir vekaleten kurban kesimi organizasyonunu gerçeklestiren bir hayir kurulusudur. Kurban bizi rabbimize yakinlastiran iyiye ve güzele ulasmamizi saglayan ibadetimiz. Bu vesile ile hem ibadetimizi yerine getirmis oluyoruz hem de ihtiyaç sahibi ailelerin derdine derman olunuyor. Sayin Valimiz öncülügünde KURBANANTEP Projesi’nin hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Emegi geçen herkese tesekkür ederim”

Kizilay Gaziantep Sube Baskani Nihat Yildirim, Kizilay’in ihtiyaç sahibi ailelere konserveler halinde yil boyunca yardimda bulundugunu belirterek, “Geçtigimiz yil Kizilay ile yapilan protokol çerçevesinde kurban bagislarinin çogu Gaziantep’e döndü. Kizilay olarak yil boyunca 1-2 kilogramlik konservelerle ilimizin ihtiyaç sahibi ailelerine ulastiriyoruz. Bu konuda emegi geçen herkese tesekkür ederim” seklinde konustu.



“Ihtiyaç sahibi ailelere yardim eli uzanacak”

Sehitkamil Kaymakami Ömer Kalayli yapilan projenin ihtiyaç sahibi aileler için çok önemli oldugunu belirterek, “Gaziantep Valimiz Sayin Davut Gül’ün himayelerinde KURBANANTEP Projesi’ne bu yil Diyanet Isleri Vakfi da dahil oldu. Projeye destek vermek isteyen hayirseverlerimiz Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi’nin online basvuru sistemiyle bagis yapabilecek ve ister Kizilay’imiz isterlerse Diyanet Vakfi araciligiyla ihtiyaç sahibi ailelere yardim ellerini uzatabilecekler. Projeye destek veren Basta Sayin Valimiz Davut Gül’e ve tüm kuruluslara tesekkür ediyorum” dedi.



“Ihtiyaç sahibi ailelerin yüzü gülecek”

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, proje ile Gaziantep’teki tüm ihtiyaç sahibi ailelere ulasilacagini belirterek, “Öncelikle KURBANANTEP Protokolünün Gaziantep’imize hayirli olmasini diliyorum. Kurban bagisi hepimizin yapmasi gereken bir çalisma. Gaziantep Valimiz Sayin Davut Gül’ün önderliginde Diyanet Vakfimiz ve Kizilay’imiz araciligiyla Gaziantep’teki ihtiyaç sahibi ailelere yardim elinin uzanmasi mutluluk verici. Ayrica belediyemize kayitli 8 bin ihtiyaç sahibi ailemize Kizilay’imiz tarafindan yil içerisinde 1-2’ser kiloluk konserveler dagitiyoruz. KURBANANTEP Projesi ile Kurban Bayrami’nda ihtiyaç sahibi ailelere yardim eli uzanmis olacak. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Pandemi döneminde önemli bir yardim”

GTO Baskani Tuncay Yildirim, yapilan bagislarin pandemi dönemini daha kolay atlatmaya yardimci olacagini belirterek, “Kurban ibadetinin yapilmasina kolaylik saglayan KURBANANTEP Projesi’ne emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Projenin pandemi döneminin daha rahat atlatilmasina katki saglayacagina inaniyorum. Emegi geçen herkese bir kez daha tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



“Çok önemli bir proje”

Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlari Odalari Birligi Baskani Ömer Küsbeoglu, yapilan projenin çok önemli oldugunu belirterek, “KURBANANTEP projesi çok önemli bir proje. Bu proje ile ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlari karsilanmis olacak. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Bagislarin dogru yere gitmesi huzur verir”

Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi de yapilan hayirlarin dogru yere gitmesinin huzur verdigini belirterek, “Öncelikle Sayin Valimize tesekkür etmek istiyorum. Çünkü hayir sahiplerinin hayirlarinin dogru yere gittigini bilmeleri onlara huzur verir. Biz yaptigimiz hayirlarin doru yere ve dogru adreslere gideceginden emin oldugumuz için bu huzuru yasiyoruz” dedi.



“Projeye sanayicilerimizle birlikte destek olacagiz”

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Baskani Cengiz Simsek, sanayicilerle birlikte projeye destek olacaklarini belirterek, “KURBANANTEP Projesinin Gaziantep’e hayirli olmasini diliyorum. Sanayicilerimizle bu projeye destek vererek, destek verilecek kurban sayisini arttirarak ihtiyaç sahibi ailelerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Emegi geçen herkese tesekkür ederim” seklinde konustu.



“Bu tür prolerin devlet eliyle olmasindan mutluluk duyuyoruz”

Gaziantep Ticaret Borsasi (GTB) Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci ise bagislarin dogru kisilere gitmesinden dolayi mutluluk duyduklarini ifade ederek, “Bu tür projelerin devlet eliyle yapilmasindan mutluluk duyuyoruz. KURBANANTEP Projesi ile hayirseverler de yaptiklari bagisin dogru yere gittiginin huzuru ile bagis yapiyorlar. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA