Kolombiya'da Orduya Bombali Saldiri Açiklamasi 36 Yarali

Kolombiya’nin Cucuta kentinde 30. Tugaya ait alanda bomba yüklü 2 araçla düzenlenen saldirida 36 askerin yaralandi.

Kolombiya'da Orduya Bombali Saldiri Açiklamasi 36 Yarali
Kolombiya Savunma Bakani Diego Molano, Norte de Santander bölgesinde yer alan Cucuta kentinde 30. Tugayin bulundugu alana bombali araçla saldiri gerçeklestirildigini bildirdi. Patlama sonucu 36 kisinin yaralandigini açiklayan Bakan Molano, saldirinin isyancilar tarafindan düzenlendigini kaydetti.

Molano, "Kolombiya askerlerine saldirmayi amaçlayan bu alçak ve terör eylemini kiniyor ve reddediyoruz" dedi.

Yaralilardan birinin ameliyat oldugunu belirten Bakan Molano, 29’unun da hastanelerde bulundugunu söyledi.

Adi açiklanmayan bir yetkili ise iki adamin kendilerini görevli olarak gösterdikten sonra tabura beyaz bir araçla giris yaptiklarini ve iki patlama oldugunu belirtti.

Kolombiya Devrimci Silahli Güçleri (FARC) isyancilariyla 2016’da yapilan baris anlasmasina ragmen Kolombiya ordusu, anlasmayi reddeden Marksist Ulusal Kurtulus Ordusu (ELN) gerillalari, suç çeteleri ve eski FARC üyeleriyle mücadele etmeye devam ediyor. ELN, FARC ve suç çetelerinin tümü, 30. Tugay’in faaliyet gösterdigi, zaman zaman tansiyonun yükseldigi Norte de Santander’de bulunuyor.

Savunma Bakani Molano, "Ilk bulgu, ELN’nin bu asagilik eylemin arkasinda oldugudur. Ayrica FARC muhaliflerinin katilimi da arastiriliyor" ifadelerini kullandi. Kolombiya Devlet Baskani Ivan Duque ise askeri ve yerel yetkililerle görüsmek üzere Cucuta’ya gidecegini duyurdu.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, tugayin bulundugu alanda bombanin patladigi anlar kameraya yansidi.
Kaynak: İHA