KMÜ Ögretim Üyesinin Eserine 'En Iyi Kisisel Gelisim Kitabi Ödülü'

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Sefa Sahan Birol’un kaleme aldigi ‘Sinava Velin Girsin’ isimli kitap, Nobel Akademik Yayincilik tarafindan ödüle layik bulundu.

KMÜ Ögretim Üyesinin Eserine 'En Iyi Kisisel Gelisim Kitabi Ödülü'
KMÜ Spor Yöneticiligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Sefa Sahan Birol’un, dijital bagimlilik üzerine olusturdugu ve çözüm odakli bilimsel bir yaklasimla kaleme aldigi ‘Sinava Velin Girsin’ isimli kitabi, Nobel Akademik Yayincilik tarafindan ‘Akademisyen Yazarlar Arasinda Yilin En Iyi Kisisel Gelisim Kitabi Ödülü’nü almaya hak kazandi. Salgin süreci ile birlikte, ögrenci ve velilerin yasadigi kaygi ve sinav stresinin yani sira zorunlu dijital egitim sisteminde yasanan zorluklar nedeniyle ailelere yardimci olmayi hedefleyen kitap, yasanan kayginin ortadan kaldirilmasi, sinava hazirlanan çocuklarin basarisinin arttirilmasi, anne babalarin çocuklarini sinavlarin yani sira hayata da en iyi sekilde hazirlayabilmeleri için kilavuz bir eser olma özelligi tasiyor.

“Kitap, ögrenci ve veliler için önemli tavsiyeler içeriyor”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namik Ak, eserin almis oldugu ödülle ilgili degerlendirmede bulunarak; “Özellikle salgin sürecinde herkeste oldugu gibi ögrencilerde de büyük bir kaygi yasandi. Sagligimizi birebir ilgilendiren bu sürece, ögrencilerin yasadiklari gelecek kaygisi da eklenince ailelerin mücadele etmek zorunda kaldiklari alanlar genislemis oldu. Doç. Dr. Sefa Sahan Birol hocamizin gerek ögrencilerin gerekse ailelerin yasadigi kaygiyi azaltmak amaciyla hazirladigi kitap, ögrenci ve veliler için önemli tavsiyeler içeriyor. Sefa Sahan Birol hocamizi basarisindan dolayi tebrik ediyor, verimli çalismalarinin devamini diliyorum.” dedi.

Kaynak: İHA