Kahramanmaras'ta Rüzgar Nedeniyle Katlanan Bayragi Açip Öpen Çocuklar Ödüllendirildi

Kahramanmaras'in Türkoglu ilçesinde, rüzgar nedeniyle katlanan Türk bayragini açip öpme anlari güvenlik kamerasi tarafindan görüntülenen iki ortaokul ögrencisi ödüllendirildi.

Ilçede yasayan 13 yasindaki Mustafa Saltuk Bugrahan Karaca ve Furkan Karatas'in Mahir Ünal Caddesi'ndeki Ilçe Jandarma Komutanligi önünde asili olan ve rüzgar nedeniyle katlanan Türk bayragini düzeltip öpme ani güvenlik kamerasina yansidi.

Ortaokul ögrencisi iki çocugun bayrak hassasiyetini gösteren görüntülerin sosyal medyada yayimlanmasi sonrasi Türkoglu Belediye Baskani Osman Okumus Karaca ve Karatas'i makaminda agirladi.

Iki ögrenciye Türk bayragi ve kol saati hediye eden Okumus, yaptigi konusmada, ögrencilerin sehitlerin kanlariyla renk verdikleri bayraga gösterdigi sayginin takdire sayan oldugunu söyledi.

Karaca ve Karatas'i misafir etmekten onur duydugunu anlatan Okumus, "Diger insanlardan bizleri ayiran en önemli özellik bayrak ve vatan sevgisiyle büyümemiz. Askere, ölüme giderken bile davullarla zurnalarla giden bir milletiz. Kendilerini tebrik ediyorum." diye konustu.

Furkan Karatas da bayragi o sekilde birakip gitmenin içlerine sinmedigini anlatarak, "Annemizden babamizdan ögretmenlerimizden gördügümüz gibi öptük anlimiza koyduk. Onun için kanlar döküldü, sehitlerimiz oldu. Öyle birakmak bize yakismazdi." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA