Israil, Cami Ve Kiliselere Yönelik Saldirilarla Ilgili 9 Sorusturma Dosyasini Kapatti

Israil gazetesi Haaretz, sorusturma dosyalarinin, cami ve kiliseleri hedef alan faillerin tespit edilememesi nedeniyle polis tarafindan kapatildigini yazdi.

Israil polisinin, 2018-2020 yillarinda cami ve kiliselere yönelik “nefret suçu” davalariyla ilgili 10 sorusturmadan 9’unu “failleri tespit edemedikleri” iddiasiyla kapattigi bildirildi.

Israil gazetesi Haaretz'in haberine göre, 2018-2020 yillarinda isgal altindaki Bati Seria ve Israil içinde en az 10 cami ve kiliseye saldiri düzenlendi.

Ancak Israil polisinin, yillardir asirilik yanlisi Yahudiler tarafindan islenen Arap karsiti nefret suçlariyla ilgili davalari çözemedigi belirtildi.

Israil'de Araplara ve Yahudilere yönelik saldirilar oldugu ancak bu olaylarda su ana kadar sadece Araplarin suçlandigi aktarilan haberde, Bati Seria'daki davalarla ilgilenen Israilli insan haklari kurulusu Yesh Din'in verdigi "2005'ten 2019'a kadar açilan davalarin yüzde 82'sinin kapatildigi" bilgisi paylasildi.

Israil polisinin, 2018-2020 yillarinda camilere ve kiliselere yönelik “nefret suçu” davalariyla ilgili 10 sorusturmadan 9’unu “failleri tespit edemedikleri” iddiasiyla kapattigi ifade edilen haberde, Israil polisinin basta bu bilgileri vermeyi reddettigini ancak gazetenin bir hukuk ofisi ile gönderdigi dilekçe üzerinden bu bilgileri edindigi aktarildi.

Yargi süreci devam eden 10. davanin hakiminin de polisin davanin detaylarini paylasmak zorunda olmadigi yönünde karar aldigi aktarildi.

Filistinliler, Yahudi yerlesimcilerin, mülkleri ve ibadet yerlerine saldirilari karsisinda Israil polisinin caydirici bir tepki göstermediginden sikayet ediyor.
Kaynak: AA