Günesli'de Yeni Nesil Mekanik Sayaçlar Anlatildi

MASKI Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik, Abone Isleri Daire Baskani Talip Akbas ile birlikte Gördes ilçesine bagli Günesli mahallesinde vatandaslar ile bir araya gelerek yeni nesil mekanik sayaçlarla ilgili bilgilendirme yapti. Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün talimatiyla sayaç ve sayaç muhafaza kutularindan herhangi bir ücret alinmayacagini belirten Çevik, okuma personelinin evin içine girmeden sayaçlardaki radyo frekans sistemi sayesinde uzaktan okuma yapabilecegini söyledi.

Günesli'de Yeni Nesil Mekanik Sayaçlar Anlatildi
Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, kurum olarak, personel, araç, zaman, kaynak tasarrufu saglamak ve hizmet kalitesini artirmak gayesiyle; altyapisi yenilenen, program kapsaminda olan köyden ve beldeden mahalleye dönüsen yerlesim yerlerinde bulunan abonelerin mevcut mekanik sayaçlarini uzaktan okumali mekanik sayaç ile degistirecek. MASKI Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik, bu uygulamayi anlatmak üzere Gördes ilçesine bagli Günesli mahallesine bir ziyaret gerçeklestirdi. Çevik’e Abone Isleri Daire Baskani Talip Akbas, Büyüksehir Belediyesi Gördes Muhtarlik Isleri Sube Müdürü Mustafa Gün, MASKI Ilçe Sefi Türker Kesici, Gördes Belediye Baskan Yardimcisi Necati Ari, MHP Ilçe Baskani Abdürrezzak Yonat, MHP Meclis üyesi Nurettin Kirmiziay, AK Partili Meclis üyesi Ali Peker, Günesli Mahalle Muhtari Erdal Terim, Evciler Mahalle Muhtari Halil Gökkaya, Kobaklar Mahalle Muhtari Mehmet Deniz, Doganpinar Mahalle Muhtari Halil Korkmaz, Deliçoban Mahalle Muhtari Refik Öztürk eslik etti. Çevik ve Akbas, yeni sistemi tüm detaylari ile Mahalle Muhtari Erdal Terim ve vatandaslara aktardi.

“Sayaç ve sayaç muhafaza kutularindan ücret alinmayacak”

Yeni mekanik sayaçlardan ücret alinmayacagini vurgulayan MASKI Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik, “Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’ün öncülügünde Günesli Mahallesine büyük bir yatirim yapiliyor. Günesli, Evciler ve Ulgar Mahallelerimizi kapsayacak 28 milyon liralik altyapi ve üstyapi çalismalari devam ediyor. Ardindan yeni bir sayaç sistemine geçecegiz. Bu mekanik sayaç evlerinizde bulunan mekanik sayaçlarin aynisi. Tek farki ise üzerindeki anten ile uzaktan okuma yapilabilme imkani vermesi. Panomuzu evlerimizin önündeki elektrik panolari gibi disari alacagiz. Sayaçlarimizi da içerisine koyacagiz. Okumacimiz Günesli’ye geldigi zaman yürüyerek, motorla veya araçla mahallemizdeki abonelerimizin sayaçlarini yarim saat içerisinde okuyup faturalarini çikaracak. Sayaç ve sayaç muhafaza kutularindan ücret alinmayacak” diye konustu.



“Vatandasin yararina bir hizmet olacak”

Abone Isleri Dairesi Baskani Akbas, altyapisi yenilenen mahallelerde ücretsiz saglanacak sayaçlarin ve muhafaza kutularinin tipki elektrik panolari gibi parsellerin girisinde olacagini, yeni sayaçlarin mevcut olanlardan tek farkinin da üzerindeki anten vasitasiyla radyo dalga frekansi yayarak personelin yürürken veya düsük hizda araç içerisinde yürürken okuma yapabilmesini saglayacagina vurgu yapti. Akbas, “Sürekli gelisen ve degisen teknolojinin islerimizin kolaylasmasi adina kullanilmasi gerektigine inaniyoruz. Daha sonraki dönemlerde belki de yüksek bir tepeye kuracagimiz bir antenle bin aboneye kadar kapasitesi olacak bir sekilde Gördes ilçe sefligimizden de okuma yapabilecegiz. Belki de drone ile okuma islemlerini gerçeklestirecegiz. Bu hem devletin, hem kurumun, dolayisiyla da vatandasin yararina olacaktir” seklinde konustu.

Abone Isleri Dairesi Baskani Talip Akbas, kuraklik tehlikesini hatirlatarak su tasarrufu konusunda vatandaslardan destek beklediklerini belirtti.



“En büyük sikintilarimiz MASKI ile sona eriyor”

Günesli Mahalle Muhtari Erdal Terim, MASKI Genel Müdürlügüne mahallemizde çalismalari devam eden altyapi ve üstyapi hizmetleri nedeniyle tesekkür ediyorum. En büyük sorunumuz su sikintisiydi. MASKI ile bu sorunumuz da sona erecek. Basta Manisa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün olmak üzere gecesiyle gündüzüyle emek veren herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Cengiz Baskanimiz Türkiye’de marka bir baskandir”

Mahalle sakinlerinden Osman Sahin Dursun ise, “Manisa’ya büyük hizmetler yapan Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün bu ülkede marka olmus bir baskandir. Baskanimiz mahallemize gelerek, sorunlarimizi çözeceginin sözünü vermisti. Bugünde görüyoruz ki, altyapi sikintilarimiz için canla basla ekipler çalisiyor. Cengiz Baskanimiz ve ekiplerine sonsuz tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA