GÜNCELLEME - Mersin Valiligi, 1 Ton Kokainin Muz Yüklü Konteynerde Ele Geçirildigini Açikladi

Il Emniyet Müdür Yardimcisi Murat Cihan: 'Gemi Liberya bandirali ve Ekvador'dan gelmekte. Gözaltiyla ilgili çalismamiz da devam etmekte. Su anki bu ön bilgimiz, elbette ki gözaltilar olacak' IL EMNIYET MÜDÜR YARDIMCISININ AÇIKLAMASI EKLENDI

İçel Valiligi, Gümrük Muhafaza ekipleri tarafindan İçel Limani'nda ele geçirilen 1 ton kokainin Ekvador'dan gelen gemide ve muz yüklü konteynerde bulundugunu bildirdi.

Valilikten, Ticaret Bakani Mehmet Mus'un, İçel Limani'nda 1 ton kokain ele geçirildigini duyurmasiyla ilgili yazili açiklama yapildi.

Açiklamada, "Ekvador ülkesinden İçel Limani'na gelen bir gemide, muz yüklü konteyner içerisinde uyusturucu madde bulundugu ihbari alinmasi üzerine, Il Emniyet Müdürlügü ve Gümrük Muhafaza Müdürlügü ile koordineli yapilan operasyonel çalismada, bahse konu konteyner içerisinde 1000 paket halinde 1 ton kokain ele geçirilmis, sayim ve aramalar devam etmektedir. Tahkikat çok yönlü sürmektedir." denildi.

- "Gemi Liberya bandirali"

Il Emniyet Müdür Yardimcisi Murat Cihan, kokainin sergilendigi Ticaret Bakanligi Orta Akdeniz Gümrük ve Dis Ticaret Bölge Müdürlügü İçel Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügünde, gazetecilere operasyon hakkinda açiklama yapti.

Cihan, yaklasik bir aydir takip ettikleri bir konu geregiyle Ekvador'dan İçel Limani'na muz yüklü bir gemide kokain gelecegi bilgisi üzerine yaptiklari çalisma sonucu basarili bir sekilde 1 ton kokain yakalamasi gerçeklestirdiklerini söyledi.

Uyusturucuyla mücadelelerinin ayni azim ve kararlilikla sürdügünü aktaran Cihan, "Ele geçirilen miktar Türkiye rekoru mu?" sorusuna, "Dogrudur. Bildiginiz gibi daha önce 2019 yilinda yine burada İçel Emniyet Müdürlügünün 615 kilogram bir kokain yakalamasi vardi. Insallah daha büyük basarilara imza atacagiz." seklinde cevap verdi.

Cihan, gemiyle ve gözalti bilgisiyle ilgili soru üzerine, "Gemi Liberya bandirali ve Ekvador'dan gelmekte. Gözaltiyla ilgili çalismamiz da devam etmekte. Su anki bu ön bilgimiz, elbette ki gözaltilar olacak." dedi.

Yaklasik bir aydir Gümrükler Muhafaza ekipleriyle teknik takip gerçeklestirdiklerini aktaran Cihan, geminin baska ülkelere gitme durumu hakkindaki soruyu da "Tahkikat sürüyor." seklinde yanitladi.

- Bakan Mus açiklamisti

Ticaret Bakani Mehmet Mus, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekipleri tarafindan İçel Limani'nda 1 ton kokain ele geçirildigini belirterek, "Bu yakalama, Türkiye'de bugüne kadar yapilmis en büyük çapli kokain yakalamasidir." ifadesini kullanmisti.
Kaynak: AA