Gümüshane'de Açik Hava Tiyatro Festivali Basladi

2 ay boyunca 5'i çocuk 16 oyunun sahnelenecegi festivalin ilk gününde 'Seni Unutmak Istemedim ki' adli tiyatro gösterisi seyirciyle bulustu.

Gümüshane Belediyesince kentte ilk defa düzenlenen ve 16 oyunun sahnelenecegi tiyatro festivali "Seni Unutmak Istemedim ki" adli tiyatro gösteriyle basladi.

Kent merkezinde festival kapsaminda bugün bazi caddelerde sokak oyunlari gösterisi yapildi.

Aksam ise Sema Dogan Yasam Alani'nda usta oyuncular Kayra Senocak, Pelin Öztekin, Dost Elver ve Ferdi Akarnur'un performans sergiledigi "Seni Unutmak Istemedim ki" adli tiyatro oyunu sanatseverlerle bulustu.

11 yillik evliliklerini kurtarma çabasinda olan bir çiftin psikodramasini konu alan tiyatro oyunu, Gümüshanelilerden ilgi gördü.

Gümüshane Belediye Baskani Ercan Çimen, vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi oyunun ardindan yaptigi açiklamada, organizasyonda emegi geçenlere tesekkür etti.

Oyunculardan birinin Rasim Öztekin'in kizi Pelin Öztekin olduguna isaret eden ve Rasim Öztekin ile anisini anlatan Çimen, Öztekin'e Allah'tan rahmet diledi.

Pelin Öztekin'e ve diger oyunculara de emekleri için tesekkür eden Çimen, sunlari söyledi:

"Bu organizasyonlara emek veren Karadeniz Tiyatro Kooperatifi üyelerine tesekkür ediyorum. Hep oyunculari alkisladik ama bu etkinlige ilgi gösteren vatandaslarimi ben de alkisliyorum. Etkinligimiz 24 Agustos'a kadar devam edecek. Her çarsamba aksami hep beraber olacagiz. 16 sahnemiz olacak. Ilki bu aksam oynandi. Gümüshane'de 11 Mart 2020'den bu yana evlerdeydik. Sizsiz hiçbir seyden keyif alamiyorduk. Sizler eglenirken bizler çok mutlu oluyoruz."

Konusmasinin ardindan Çimen, tiyatroculara plaket takdim etti.

Kaynak: AA