Eskisehir'de Yapilan Toplam Kovid-19 Asisi 530 Bini Geçti

Isçi ve memurlarin da asilanmasina baslanilmasiyla birlikte, Eskisehir'de 24 saat içinde 23 bin 150 doz asi yapildi Eskisehir Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Asli Melek Zeytin: 'Hastanelerimiz ellerinden geldigince kapasitelerini artiriyorlar. Su an Eskisehir olarak günlük 30 bin doz asi yapacak kapasitedeyiz. Toplumsal bagisikligi saglamamiz gerekiyor. Bir an evvel maskelerimizden kurtulmak, normal yasantiya dönmek için asi hakki kazanan tüm vatandaslarimizi bekliyoruz'

Güncel nüfusu 2019 verilerine göre 887 bin 475 olan Eskisehir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi olan vatandas sayisi 530 bini geçti.

Günlük 30 bin asi kapasitesiyle hizmet veren Eskisehir'in saglik birimlerinde, randevu sistemiyle asiya gelenler uzun kuyruklar olusturdu.

Özellikle Eskisehir Sehir Hastanesi ve Yunus Emre Devlet Hastanesinde saat 00.00'a kadar devam eden asilama çalismalariyla birlikte son 24 saat içinde kentte 23 bin 150 doz asi yapildi.

Eskisehir Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Ugur Bilge, gazetecilere yaptigi açiklamada, Eskisehir halkinin asiya gösterdigi ilgi için tesekkür ettigini söyledi.

Asi ile hem bireylerin hem de toplumun korundugunu dile getiren Bilge, "Simdiye kadar uygulanan asilama çalismalarinda gerek Biontech gerekse Synovac asilarinda ciddi bir yan etki görmedik. Hastaligin ölüm dahil ciddi komplikasyonlari düsünüldügünde, asinin önemi bir kez daha ortaya çikacaktir. Salgini asiyla yenecegiz." dedi.

Eskisehir Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Asli Melek Zeytin de asinin önemine deginerek, vatandaslari duyarli olmaya davet etti.

Eskisehir'de rekor sayiya ulastiklarini belirten Zeytin, söyle konustu:

"Eskisehir'de bugüne kadar yaptigimiz asi sayisi 530 bini geçti. 24 saat içinde 23 bin 150 dozla, asilama çalismalarinin basindan beri en yüksek sayiya ulastik. 200 bin vatandasimizin ise ikinci doz asilamasi tamamlandi. Diger vatandaslarimiz da ikinci doz asi için günlerini bekliyor. Hastanelerimiz ellerinden geldigince kapasitelerini artiriyorlar. Su an Eskisehir olarak günlük 30 bin doz asi yapacak kapasitedeyiz. Toplumsal bagisikligi saglamamiz gerekiyor. Bir an evvel maskelerimizden kurtulmak, normal yasantiya dönmek için asi hakki kazanan tüm vatandaslarimizi bekliyoruz."

Asi olan vatandaslardan Seda Tanis, bir gün önce asi randevusu aldigini dile getirerek, "Çalismalar çok basarili. Hemen geldim, asimi oldum ve gidiyorum. Sira da çok çabuk geldi. Herkes asilansin. Artik bu konu tartisilmamali." ifadelerini kullandi.

Randevusunu iki gün önce alan ve Yunus Emre Devlet Hastanesinde asi olan vatandaslardan Ferruh Sögüt ise mutlu oldugunu belirterek, "Hiç korktugum gibi degilmis. Sinek isirigi gibi. Tüm ülkemizde asilama yapiliyor. Vakalar düsüyor. Bir ay önce herkes 'asi yok' diye bagiriyordu. Simdi kimsenin bahane üretmemesi lazim. Kimsenin hakkina girmemek gerek." diye konustu.
Kaynak: AA