Çorum'da Emniyet Kemeri Kullanan Sürücünün Çocuguna Kitap Hediyesi Kampanyasi

Çorum'da emniyet kemeri kullanan sürücülerin çocuklarina Milli Egitim Bakanliginin "100 Temel Eser" listesinde yer alan kitaplardan hediye ediliyor.

Çorum Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügünün baslattigi kitap kampanyasi, ekiplerin il genelinde 5 yerde yapilan emniyet kemeri denetimlerinde hayata geçirildi.

Drone destegiyle yürütülen denetimlerde emniyet kemeri takmadigi tespit edilen sürücüler uyarilirken, takanlara ise trafik polislerince kitap hediye edildi.

Trafik Denetleme Sube Müdürü Bünyamin Demir de Gazi Caddesi Sehitlik Kavsagi'nda emniyet kemeri denetimine katildi.

Denetleme noktalarinda durdurulan sürücülerle sohbet eden Demir, sürücüleri basta emniyet kemeri olmak üzere trafik kurallarina uymalari konusunda uyardi.

Araçlardaki çocuklara kitap ve trafik polisi düdügü hediye eden Demir, onlardan kural ihlali yapmalari durumunda araci kullanan anne ya da babalarini düdügü çalarak uyarmalarini istedi.

Demir, gazetecilere, trafik polisleri olarak görme engelli vatandaslarin hayatini kolaylastirmak amaciyla "Karanliga Umut Ol" kampanyasini baslattiklarini anlatti.

Kampanya kapsaminda Milli Egitim Bakanliginin 100 Temel Eser listesinde yer alan eserleri seslendirdiklerini belirten Demir, ayrica çocuklariyla okuma aliskanligini gelistirmeleri ve emniyet kemeri kullanimima dikkati çekmek için kurallara uyan sürücülere kitap hediye ettiklerini anlatti.

Demir, ilk yarim saatte 50 sürücüye 75 kitap hediye ettiklerine dikkati çekerek, "Emniyet kemeri takarak can güvenligimizi sagladigimiz gibi kitap okuyarak da kültürümüzü gelistirebilecegimizi düsünüyoruz. Çocugumuzla birlikte kitap okuma aliskanligini gelistirebilmek için böyle bir kampanya baslattik. Sürücülerden çok güzel geri dönüsler aliyoruz." dedi.

Denetlemeye katilan sürücüler ve hediye kitap alan çocuklar da uygulamadan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA