Büyükkiliç, Bakü'de Türk Ve Azerbaycan Sehitliklerini Ziyaret Etti

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Azerbaycan'in baskenti Bakü'de Türk ve Azerbaycan sehitliklerini ziyaret ederek, dua edip, karanfil birakti.

Büyükkiliç, Bakü'de Türk Ve Azerbaycan Sehitliklerini Ziyaret Etti
Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, Büyükkiliç, Karabag Zaferi'nin unutulmamasi için ele geçirilen askeri araç ve ganimetlerin sergilendigi Askeri Ganimet Parki'ni da gezdi.

Burada sehitligi ziyaret eden Büyükkiliç dua edip, "Tek millet iki devlet" olarak Türk ve Azerbaycan kardesliginin önemini vurguladi.

Sehit Mehmetçiklerin anisina yaptirilan aniti da ziyaret ederek, karanfil birakan Büyükkiliç, "25 Mayis-17 Kasim 1918 tarihleri arasinda Kafkas Harekati'nda Türk Kafkas ordusu Bakü'ye girerek, Azerbaycan'i, Karabag ve Dagistan'i düsman isgalinden kurtarmis, kahraman Mehmetçik Azerbaycan'in bagimsizligi ugruna Azeri kardesleri ile omuz omuza savasmis, bu ugurda 1130 sehit vermistir. Sehitlerimiz Azerbaycan'in birçok yerinde isimsiz mezarlarda ikinci vatanlarinda yatiyorlar. Iki devlet, bir millet olmaya devam edecegiz. Ruhlari sad olsun." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA