Baskan Pekyatirmaci Açiklamasi 'KKTC'li Belediyelerle Isbirligine Haziriz'

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC)’ni anavatandan ayirmadiklarini belirterek, oradaki bütün belediyelerle isbirligine hazir olduklarini söyledli.

Baskan Pekyatirmaci Açiklamasi 'KKTC'li Belediyelerle Isbirligine Haziriz'
Türkiye Belediyeler Birligi ve Kibris Türk Belediyeler Birligi arasinda 11 Subat 2021 tarihinde Lefkosa’da imzalanan ve iki ülke belediyeleri arasindaki ekonomik, sosyal ve kültürel alanda is birligini artirmayi amaçlayan protokol kapsaminda Kibris Türk Belediyeler Birligi’nden bir heyet Konya’ya geldi. Kibris Türk Belediyeler Birligi ve Güzelyurt Belediye Baskani Mahmut Özçinar baskanligindaki heyet programlar kapsaminda Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci’yi makaminda ziyaret etti. Ziyarette Türkiye ve Kibris belediyeleri arasindaki iliskilerin gelistirilmesine yönelik atilacak adimlar ele alindi. Ziyarette Selçuklu Belediye Baskan Yardimcisi Ali Düz ve Dis Iliskiler Müdürü Ayhan Gürbüzer de hazir bulundu.

"Belediyelerimizin isbirligine katki saglayacagiz"

ibris Türk Belediyeler Birligi heyeti adina söz alan birligin ve ayni zamanda Güzelyurt Belediyesinin Baskani Mahmut Özçinar, “Kibris Türk Belediyeler Birligi Yönetim Kurulu Üyesi arkadaslarimiz ile Türkiye Belediyeler Birligi ve Kibris Türk Belediyeler Birligi’nin ortak yaptigi protokol geregi Cumhurbaskani Yardimcimiz Fuat Oktay’in imzaladigi projede yer alan belediyeler arasinda iliski kurmak ve belediyelerin ekonomik anlamda gelisimine, is birligine tecrübe saglamak için ziyaretlerde bulunuyoruz. Kardes sehir iliskileri içinde belediyelerimizin birbirleri ile iliski kurmasi ve ortak projelerde yer almasi hedefi içerisindeyiz. Hem bizim belediyelerimiz hem de Türkiye’deki kardes belediyelerimiz ile olusturacagimiz gönül köprüleri ile ekonomik anlamda insan refahini artiracak ve belediyelerimizin gelisimine katki saglayacagiz. Sizlerin uygulamalari ve bizlerin uygulamalari ile ortak noktada bulusacagiz. Karsilikli iliskilerimizi devam ettirirsek ülkelerimize katki saglamis olacagiz" dedi.



“Yerel yönetimler için bu birliklerin ne kadar önemli oldugunu biliyoruz"

Kibris Türk Belediyeler Birligi heyetini Konya’da ve Selçuklu’da agirlamaktan dolayi duyduklari memnuniyeti ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Selçuklu Belediyesi olarak Türk Dünyasi Belediyeler Birligi ve Birlesmis Kentler ve Yerel yönetimler Orta Dogu ve Bati Asya Bölge Teskilati’nin (UCLG-MEWA) yönetimlerinde görevlerimiz var. Yerel yönetimler için bu birliklerin ne kadar önemli oldugunu biliyoruz. Yapilan organizasyonlar, faaliyetler ve olusturulan projeler sayesinde yerel yönetimlerin güçlenmesi ve bölgelerinde daha iyi, daha kaliteli ve nitelikli hizmetlerin yürütülmesi için hakikaten ciddi katkilar sunuyor. Bu kapsamda Kibris ile bizim dogrudan bir belediye ile de irtibatli olmamizin çok ciddi katkilar sunacagini düsünüyorum. Bilgi alisverisi, inovasyon ve proje bazli isbirligi noktasinda olsun ciddi birliktelikleri saglayabilecegimizi düsünüyorum” dedi.



"KKTC ile Her türlü proje ve isbirligine açigiz”

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye için çok önemli oldugunu söyleyen Baskan Pekyatirmaci, “Aslinda biz KKTC’yi anavatandan da ayirmiyoruz. Orasi da bizim bir vatan topragimiz ve oradaki yönetimlerde bizim zaten dogrudan kardesimiz. Herhangi bir kardes belediye veya yönetim iliskisi olmadan da biz rahatlikla bütün süreçlerde oradaki bütün belediyelerimizle isbirligine haziriz. Bizim katki sunabilecegimiz ne varsa, sizinle birlikte yürütebilecegimiz hangi süreçler varsa bu noktalarda elimizden ne geliyorsa biz her zaman haziriz. Insallah bundan sonra farkli isbirliklerini birlikte yürütürüz” seklinde konustu.

Ziyaret hediye takdimi ve fotograf çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA