AK Parti'li Yayman Açiklamasi ''Türkiye'yi NATO'dan Çikaracaklar' Diyenlere Umarim Bu Zirve Önemli Bir Mesaj Vermistir'

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Türkiye'nin, NATO'nun önemli bir üyesi oldugunu belirterek, NATO Zirvesi'nin "Türkiye'yi NATO'dan çikaracaklar" diyenlere önemli bir mesaj vermis olmasini umdugunu söyledi.

Yayman, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, dijital dönüsüm ve güvenlik yapisinda önemli degisikliklerin yasandigi bir dönemde Türkiye'nin NATO için vazgeçilmez bir ülke oldugunu kaydetti.

"IYI Parti lideri Meral Aksener'in Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a yönelik alayci ifadelerini" kinadigini dile getiren Yayman, "Kem söz sahibine aittir. Biz Sayin Aksener'e bu sözlerini aynen iade ediyoruz. Bir taraftan 'Eksen kaymasi var' diyeceksiniz, Suriye meselesinden Libya'ya, NATO meselesinden Afganistan meselesine kadar genis bir yelpazede Türkiye aleyhtarligi yapacaksiniz, diger taraftan Cumhurbaskani dünyanin önünde tüm liderlerle görüsürken bu defa da iliskilerin yumusatilmasini, iliskilerin yeniden tesisini elestireceksiniz. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu?" diye konustu.

Yayman, NATO Zirvesi'nde Cumhurbaskani Erdogan'in yerinde oturdugu sirada ABD Baskani Biden'in, Erdogan'in yanina giderek selamlasmak istedigini, bu sirada çekilen bir fotograf karesinden bile medet umanlarin oldugunu belirtti.

10 saniyelik videonun her seyi açikladigini anlatan Yayman, elestiri yapanlarin basinda da Türkiye düsmani, millet düsmani, darbeci, hain din istismarcisi FETÖ ve gruplarinin geldigini söyleyerek, "Bunlarin gerçek yüzünü milletimiz görmüstür. Dün oldugu gibi onlara en iyi cevabi yine milletimiz verecektir. NATO Zirvesi'nin tek yorumu; büyüyen, yükselen, küresel güç olma yolunda ilerleyen Türkiye'nin liderliginin resmidir. Bundan 83 milyon olarak gurur duymamiz lazim. 'Türkiye'yi NATO'dan çikaracaklar' diyenlere umarim bu zirve önemli bir mesaj vermistir." degerlendirmesini yapti.

Hüseyin Yayman, erken seçim talebinin Türkiye demokrasisinde her zaman dile getirilen bir husus oldugunu, AK parti hükümetleri öncesinde hükümetlerin ömürlerinin 8 ay, parlamentolarin ise 2 yil oldugunu anlatti.

Türk demokrasisinin uzun yillar darbelere ve siyasi krizlere muhatap oldugunun altini çizen Yayman, söyle devam etti:

"3 Kasim 2002'den bu yana Türkiye artik bir güven ve istikrar adasi haline gelmistir. Seçimlerin tarihi, hükümetlerin ömrü bellidir. Yapilan kabine degisiklikleri bir krize yol açmamaktadir. Bu Türk demokrasisinin bir kazanimidir. Bu kadar genel ve yerel seçimi kaybetmis bir parti hangi akla hizmeten çikip erken seçim istemektedir? Siyaset, bilgiyle yapilir. Fikirsiz siyaset ancak asi kampanyasindan, koronavirüsten, Biden'in açiklamalarindan, Türkiye düsmanlarinin, Türkiye'yi bir yere sikistirma çabalarindan medet umar. Gerçekçi muhalefet bu degildir. Gerçekçi muhalefet insanlarin gönlünü kazanarak iktidara gelmektir. Bunu da son 70 yilda CHP basaramamistir."

Kaynak: AA