AK Parti Grup Baskanvekili Akbasoglu Açiklamasi 'NATO Zirvesi'nin Kazanani Türkiye'dir'

AK Parti Grup Baskanvekili Muhammet Emin Akbasoglu, “NATO Zirvesi’nin kazanani Türkiye’dir. Bu sonuç bütün dünya tarafindan da tekraren görülmüstür” dedi.

AK Parti Grup Baskanvekili Akbasoglu, TBMM’de basin toplantisi düzenledi.

Akbbasoglu, NATO Zirvesi’ne iliskin, “NATO Zirvesi’nin kazanani Türkiye’dir. Bu sonuç bütün dünya tarafindan da tekraren görülmüstür. Libya ve Karabag basta olmak üzere Türkiye’nin attigi bütün adimlarin kalici oldugu gerçegi, NATO toplantisiyla da bir kez daha perçinlenmistir. Görüsmeye giderken ortaya konan kararlilikla hiçbir noktada geri adim atilmaksizin çok önemli kazanimlar elde edildi. Ileriye dönük çok daha olumlu gündemlerle Türkiye’nin kazanimlarina ilaveler yapacagi yeni bir baslangiç süreci yasanmistir” diye konustu.

Akbasoglu söyle devam etti:

“Susa Beyannamesi ile bu büyük zafer tescillenmis, geçmisten gelecege çok daha büyük adimlarla, emin adimlarla ilerleyecegimiz bölgeye ve bütün dünyaya ilan edilmistir. Bu da Azerbaycan ile Türkiye arasindaki dostlugun, kardesligin, birlik ve beraberligin hukuken bir baska önemli beyanname ile bütün dünyaya ilanidir."

Yerli oto TOGG ile ilgili olarak da Akbasoglu, “Türk mühendislerinin kisa süredeki bu basarisi akamete ugratildi. Türkiye’ye ‘seftali üretin, otomobil üretmeyin’ denildi. AK Parti iktidarinda hem seftali üretip ihraç ediliyor hem de Bursa’da TOGG Otomobil Fabrikasi’ndaki çalismalar son hizla sürüyor. 2022’de yerli otomobili hizmete sunacagiz, Bursa’dan otomobil ihraç edecegiz” ifadelerini kullandi.

Akbasoglu, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun ‘Yalancidan devlet yöneticisi olur mu’ sözlerine iliskin, “Sayin Kiliçdaroglu, yalancidan devlet yöneticisi olmaz. Siz, yalancinin basisiniz. Bir söylediginiz yalani bir baska yalanla kapatmaya çalisiyorsunuz. Sizin devlet yöneticisi olabilmeniz için yalan söylemekten vazgeçmeniz lazim. Yalandan, iftiradan ve kumpas siyasetinden özür dileyip vazgeçmeniz lazim. Çankiri’miz da, milletimiz de Çankiri’miz üzerinden yapmis oldugunuz tezviratlara, yalanlara, iftiralara özür beklemekte. Ama siz orali bile degilsiniz. Sayin Kiliçdaroglu bir kirli kavanoz gösterdi. O gösterdigi kirli kavanoz Ergene’den degil, CHP Genel Merkezi’nden gelmise benziyor" seklinde konustu.

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in Türkiye’nin asilama konusunda basarisiz oldugu sözlerine ise Akbasoglu söyle cevap verdi:

“Dün itibariyla 1 milyon 250 bine yaklasan bir asilamayi gerçeklestiren ve bugün itibariyla da günlük randevu sistemiyle bugün randevunuzu alip, bugün asi olma imkanini getiren, seyyar asilama merkezleriyle milletimizin ayagina giderek hizmet sunan fedakar saglik ordumuza ve bu güzel süreci yöneten saglik bakanimiza, Saglik Bakanligimiza, hükümetimize yönelik bu saldirilar, herhalde bu basarinin hazimsizligidir. Görülüyor ki IYI Parti’nin içine CHP kaçmis. Hepsi ayni söylem birligi içinde. Bir hizalanma söz konusu. Kendilerine verilen vazife geregince bir siyasi yol alma söz konusu. Kayikçi kavgalarina sahit oluyoruz. Güya birbirleriyle karsitmis gibi duran partilerin arka oda siyasetinde gizli anayasa çalismalari yaptigi ve bunlarla ilgili yol aldiklari hepimizin malumu. Sayin CHP’li Kaboglu, IYI Parti, CHP ve HDP’nin anayasa çalismalari yaptigini ilan etmisti. Hala bu çalismalar devam ediyor mu Sayin Aksener, Sayin Kiliçdaroglu?”
Kaynak: İHA