TDP Genel Baskani Sarigül Açiklamasi 'Biz Reaksiyon Hareketi Degiliz, Biz Çözüm Ve Aksiyon Hareketiyiz'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, reaksiyon degil, çözüm ve aksiyon hareketi olduklarini belirtti.

TDP Genel Baskani Sarigül Açiklamasi 'Biz Reaksiyon Hareketi Degiliz, Biz Çözüm Ve Aksiyon Hareketiyiz'
Sarigül, partisinin Genisletilmis Il Baskanlari Toplantisi'nda yaptigi konusmada, TDP'nin samimi durusu, vizyonu, planlamasi ve donanimli kadrolariyla ülkesi için her zaman çalismaya hazir oldugunu söyledi.

Büyük mücadeleler vererek bugünlere geldiklerini ifade eden Sarigül, "Tehlike görünce kaçmadan, yan gelip yatmadan, kimseye kötü söz etmeden, tehditlere de boyun egmeden, bilegimizin hakkiyla geldik. Çok yakinda yüz binlerce yurttasimizi degisim kapisinda bekliyoruz, o kapidan birlikte girecek ve güçlü Türkiye'yi hep beraber yeniden insa edecegiz çünkü biz TDP'yiz." diye konustu.

Sarigül, ülkenin birligini ve bütünlügünü esas aldiklarini belirterek, "Gerisi teferruattir. Devletimizin çikarlari, her seyin üzerindendir. Bizim partimiz gençlerin rol modelidir çünkü biz gençlerin bekledigi yenilikçi, reformlara açik, bilimi ve teknolojiyi takip eden, kültür ve sanatsiz hareket etmeyen, engin görüslü, herkesi kucaklayan, degisime açik bir partiyiz." dedi.

Millete verdikleri sözleri tutacaklarini dile getiren Sarigül, "Çizgimiz, üslubumuz, güler yüzlü olmalidir. Kisisel polemiklerden uzak duracagiz, krizlerden güçlü çikacagiz. Sogukkanlilikla, ufuk açacagiz, insanimiza yardimci olacagiz." ifadelerini kullandi.

Sarigül, suçun imtiyazinin olmayacagini, kimseye imtiyaz tanimadan herkese yargi önünde esit davranacaklarini belirterek, "Demokrasi, hukukun üstünlügü demektir. Hukukun üstünlügü, herkes, hakkindan emin demektir. Yasama- yargi- yürütme, medya bagimsiz olmalidir. Inancini kaybeden toplum veya kisi her seyini kaybeder." degerlendirmesinde bulundu.

"Muhalefet degil alternatif olduklarini" ifade eden Sarigül, "Biz reaksiyon hareketi degiliz, biz çözüm ve aksiyon hareketiyiz. Polemikle, lafla, atismayla isimiz yok. Bizim isimiz çare bulmak. Sen ben kavgasinda, sag sol kavgasinda isimiz yok. Bizim isimiz, 83 milyona mutlu bir Türkiye yaratmak. Biz bugünkü siyasetin figürani degiliz, biz ezilen halkin, sesiyiz, yoksul vatandasin kalesiyiz. Biz bu düzenin partisi degiliz, halkin bizatihi kendisiyiz." diye konustu.

Sarigül, ekonominin kötü oldugunu, memleketin alin terinin, sahislara kurban edildigini, devletin sayginliginin yok oldugunu öne sürerek, "Sokakta, köy köy ve kasaba kasaba milletin derdine çare olacagiz." dedi.

Kaynak: AA