TCMB'den Çin Ile Yapilan Swap Anlasmasina Iliskin Duyuru Açiklamasi

'TCMB ile Çin Halk Cumhuriyeti Merkez Bankasi arasinda 30 Mayis 2019'da imzalanan ikili para takasi (swap) anlasmasi 35,1 milyar TL ve 23 milyar Çin yuani artirilarak toplam 46 milyar TL ve 35 milyar Çin yuanina ulasmistir' 'Artirilan söz konusu rakam, 15 Haziran 2021 itibariyla TCMB hesaplarina girmistir'.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB), TCMB ile Çin Halk Cumhuriyeti Merkez Bankasi arasinda 30 Mayis 2019'da imzalanan ikili para takasi (swap) anlasmasinin 35,1 milyar TL ve 23 milyar Çin yuani artirilarak toplam 46 milyar TL ve 35 milyar Çin yuanina ulastigini, anlasma kapsaminda artirilan rakamin bugün itibariyla hesaplara girdigini duyurdu.

TCMB, Çin Halk Cumhuriyeti Merkez Bankasi ile imzalanan swap anlasmasina iliskin duyuru yapti.

Duyuruda, TCMB ile Çin Halk Cumhuriyeti Merkez Bankasi arasinda 30 Mayis 2019'da imzalanan ikili para takasi (swap) anlasmasinin 35,1 milyar TL ve 23 milyar Çin yuani artirilarak toplam 46 milyar TL ve 35 milyar Çin yuanina ulastigi bildirildi.

Artirilan söz konusu rakamin bugün itibariyla TCMB hesaplarina girdigi belirtilen duyuruda, "Para takasi anlasmasinin temel hedefi, yerel para birimleri üzerinden gerçeklestirilen ticareti kolaylastirmak ve iki ülkenin finansal istikrarina destek saglamaktir." denildi.

Kaynak: AA