Sehit Fethi Sekin Külliyesi Yapiliyor, Yil Sonuna Hizmete Girecek

Elazig’da belediye tarafindan ihalesi gerçeklestirilerek yapimina baslanilan "Sehit Fethi Sekin Külliyesi" insasinin hizla devam ettigi bildirildi.

Sehit Fethi Sekin Külliyesi Yapiliyor, Yil Sonuna Hizmete Girecek
Izmir’de teröristlerle girdigi çatismada sehit düsen kahramanligi ile Türkiye’nin kalbine kazinan Sehit Polis Fethi Sekin anisina dogup büyüdügü Baskil’de yapimina baslanilan külliye insaatinda çalismalar sürüyor. Toplamda 2 bin 816 metre kare alana sahip külliye insaatinda temel beton islemlerinin ardindan çerçeve montaj ve kolon imalat islemlerine geçildigi kaydedildi. Yil sonunda ziyarete açilmasi hedeflenen külliyenin Selçuklu ve Osmanli dönemine ait motiflerle süslenecegi de aktarildi.

Bünyesinde toplanti, konferans, sergi salonlari, 4 adet atölye, mesleki egitim ve beceri kurslarinin yer alacagi külliyede sehit Sekin’e ait özel esyalarin, resmi görev kiyafetlerinin ve kendisini daha yakindan tanitacak malzemelerin yer alacagi özel bir bölümünde olacagi ifade edildi.

Belediye olarak yarim birakilan "Sehit Fethi Sekin Külliyesi" yapim isini kendilerine görev kabul edip üstlendiklerini dile getiren Belediye Baskani Sahin Serifogullari,"Kahraman sehidimiz yazdigi kahramanlik destaniyla vatan, millet sevdasinin simge isimlerinden biri olmustur. Fethi Sekin gibi kahramanlarimizin asil kanlariyla yogrulan bu kutlu vatanin evlatlari olarak daima ona minnettar olacagiz. Kahraman sehidimizin anisini yasatmaya katki saglamaktan büyük onur duyuyoruz. Kendisini bir kez daha rahmet ve sükranla aniyorum” dedi.

Kaynak: İHA