Seçer Açiklamasi 'Öncelikli Gündemimiz Halka Hizmet'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Aydincik ilçesini ziyaretinde, öncelikli gündemlerinin halka hizmet oldugunu belirterek, "Benim görevim tüm İçellilere hizmet, tüm Aydinciklilara hizmet. Onun için belediye baskani olarak çok siyaset degil, çok hizmet yapma pesindeyiz. Çok laf degil, çok is yapma pesindeyiz” dedi.

Seçer Açiklamasi 'Öncelikli Gündemimiz Halka Hizmet'
Aydincik ilçesini ziyaret eden Seçer, partisinin ilçe baskanliginin ardindan muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlarin mahallelerindeki sorunlarini dinleyerek bürokratlarina notlar aldiran Seçer, daha sonra Aydincik Kaymakami Volkan Özer’i makaminda ziyaret etti. Ilçede esnaf gezisi yapan ve ‘hayirli isler’ dileginde bulunan Seçer, son olarak Aydincik Egitim Ögretimi Destekleme Kurs Merkezini ziyaret ederek, ögretmenlerle sohbet etti.

“Biz Türkiye’yi kurtarmak için hizmet yapiyoruz”

Baskan Seçer, siyaset degil hizmet üretme derdinde olduklarini, bu dogrultuda çalistiklarini belirterek, “Biz makami kurtarmak için hizmet yapmiyoruz. Türkiye’yi kurtarmak için hizmet yapiyoruz. Burada Vahap Seçer hizmet yaparken, makamini korumak, kurtarmak için yapmiyor. Türkiye’nin kurtulusuna, gelismesine, ülkenin üzerindeki kara bulutlarin dagilmasina nasil katki yapabiliriz bunun pesindeyiz. Sunu unutmayalim, öncelikli gündemimiz halka hizmet. Partili, partisiz. Benim görevim tüm İçellere hizmet, tüm Aydinciklilara hizmet. Herkesi kucaklamak zorundayiz. Belediye baskani olarak çok siyaset degil, çok hizmet yapma pesindeyiz. Çok laf degil, çok is yapma pesindeyiz” diye konustu.

“Halkimizla bizler arasinda köprü vazifesi gören muhtarlarimizla iç içeyiz”

Muhtarlarla iyi iliskiler içerisinde olduklarini kaydeden Seçer, “Muhtarlarimiz bizimle beraber mahalle sakinlerinin, hemsehrilerinin sorunlarini dinliyor, aktariyor ve takip ediyor. Biz halkimizla iç içeyiz. Biz halkimizla bizler arasinda köprü vazifesi gören muhtarlarimizla beraberiz, iç içeyiz. Onlari dinliyoruz. Mahallelerindeki sorunlari, imkânlarimizi en yüksek düzeyde kullanarak çözmenin gayreti içerisindeyiz” ifadelerini kullandi.

İçel’in en az nüfus yogunlugu olan ilçelerinden birinin Aydincik oldugunu, küçük büyük demeden tüm ilçelere ayrim yapmadan hizmet verdiklerini kaydeden Seçer, “Aydincik’ta dershane ihtiyaci var, dershane açilmasi gerekiyor açtik. 110 da ögrencimiz var. Bakin simdi oraya kayitlar baslayacak, LGS için ögrenci almaya devam edecegiz. Bu bölgede çocuklar ya okuyacak ya rençper olacak, çiftçi olacak, seraci olacak. Yokluk içinde, kit kanaat geçinecek. Ailelerde yok, çocuklarin sayisi çok, sera topraklari ya da tarim topraklari bölünüyor, gelir düsüyor. Bu çocuklarin okumasi lazim" seklinde konustu.

“Tarima yönelik destekler saglarken Tarsus’a neyse, Anamur’a, Aydincik’a da odur”

Aydincik’ta tarima verdikleri destekleri de anlatan Baskan Seçer, söyle devam etti; “Tarima yönelik destekler saglarken Tarsus’a neyse, Anamur’a neyse, Aydincik’a da odur. Ya da Gülnar’a, Mut’a, Çamliyayla’ya bakis açimizla Aydincik’a bakis açimiz arasinda hiçbir fark yoktur. Sulama borusu desteklerinden, proje kapsaminda verdigimiz bin 788 metrelik bir bölüm buraya düstü, vermisiz. Biz toplamda geçen yil 60 kilometre sulama borusu yardimi yaptik. Bu yil biliyorsunuz 100 kilometreye çikardik. Simdi dagitimlar da basladi, basliyor. Geçtigimiz günlerde aricilik ekipmani dagittik tüm il sathinda. Bakin 17 üreticimizde, 6 mahallemizde Aydincik’ta aricilikla ugrasan arici yurttaslarimiz bizden alet ekipman destegi almislar. Bunu çogaltabiliriz. 6 bin 433 adet lavanta fidesi dagitilmis. Cumhuriyet, Hürriyet, Pembecik olmak üzere 3 mahalle. Demek ki yaptigimiz hizmetlerde bir ayrim yok.”

“Yakin tarihte Aydincik’ta su sorunu diye bir olguyla karsilasmayacagiz”

Çalismalarin sürdügü ve 2.5 milyon liraya mal olacagini ifade ettigi bir proje ile yakin zamanda Aydincik’ta su sorunu kalmayacagini söyleyen Seçer, sunlari söyledi: “Bir aritma konusu söz konusu. Derin deniz desarji mi olsun, aritma mi olsun? Biz de arzu ederiz aritma olsun. Bedelini verirseniz aritmayi yaparsiniz. Bir de yerinizin olmasi lazim. Simdi biz bedelinden vazgeçtik, uygun yer arayisi içerisindeyiz. Bize uygun diye gösterilen yer, üzerinde çalistigimiz yer, hani bir tabir vardir ya; semeri ile 80’e patlar. Çok problemli bir yer lokasyon olarak. Bunun insaat maliyeti bize çok katmerli gelecek. Yaziktir günahtir. Bu vergiler hepinizin ekmeginden, kazancindan gelen vergiler. Bize bu paylar geliyor. Daha makul bir yer bulma pesindeyiz. Yoksa ‘biz bu isi savsakladik, olsa da olur olmasa da olur, Aydincik’in nüfusu ne ki, bize verdigi oy ne ki’ böyle bir yaklasim içerisinde degiliz. Çok kisa sürede çözecegiz. Zaman zaman kaynaginizda su problemi var. Onu da biliyorum. Özellikle yagmurlu dönemlerde bulanik akar. Simdi yeni bir kaynak buldular Soguksu Mahallesi’nde. 3 kaynaktan su analizleri yapilmis. Onun da size bedelini söyleyeyim; 2.5 milyon liraya mal olacak. Projenin çalismasi devam ediyor. Hemen ona müteakip de ihale yapilacak ve süratle de onu takviye olarak verecegiz. Yani yakin bir tarihte artik Aydincik’ta su sorunu diye bir olguyla karsilasmayacagiz.”

“Bütçemizi, yatirim miktarimizi, kasamizi, borcumuzu, her seyi ayan beyan anlatiyorum”

Muhtarlarin özellikle yollarin iyilestirilmesi konusunda talepte bulunduklarini ifade eden Seçer,

“Biz yasal olarak Büyüksehirin yetki, görev, sorumluluk alaninda olan grup yollarini yaptigimiz gibi, mümkün oldukça imkanlarimiz dahilinde bize ait olmayan arazi yollarini da normal yollarina kadar kendilerine yardimci oluyoruz. Bizim görev alanimiz olmadigi halde bunlari esirgemiyoruz. Ama bakin simdi meclisi izlediniz mi? Ne damgasini vurdu; borçlanma. Bütçemizi, yatirim miktarimizi, kasamizi, borcumuzu, ödedigimizi, her seyi ayan beyan ben anlatiyorum. Bizim anlayisimiz diyoruz ya seffaf belediyecilik. Sözle olmuyor, iste meclisi izleyin. Onun için canli yayinlaniyor. Muhtarlar özellikle mutlaka izleyin. Vatandas bunlari izlesin. Bir bakin, belediye ne yapiyor, belediye baskani ne yapiyor, bu adam dogru mu söylüyor, yanlis mi söylüyor?” diye konustu.

“Belediyede bir tane dayi var. O da yasalar”

Büyüksehir Belediyesinde yapilan hizmetlerin torpille yapilmadigini sözlerine ekleyen Baskan Seçer, “Diyorlar; ‘kardesim belediyede bir muhatap bulamiyoruz, bir dayin olmazsa isin görülmüyor’. Bakin çok net söylüyorum, belediyede dayi mayi sökmüyor. Belediyede bir tane dayi var. Onun üzerine daha yok. O da yasalar. Bizim dayimiz yasalar. Yasalar, kanun ne derse hak, hukuk ne derse o olur. Öyle dayi mayi torpil yok. ‘Adamimiz yok ki yolumuzu yapsinlar’. Ya kardesim adamin var diye yolunu yapmazlar, ihtiyacin varsa artik yolunu yapiyor İçel Büyüksehir Belediyesi. ‘Adamimiz yok boru yardim alamiyoruz’. Adamin var diye kimse sana boru yardimi yapmaz, projen uygunsa yapar. ‘Adamimiz yok gida kolisi alamiyoruz’. Alamazsin kardesim. Sen ihtiyaç sahibi bir vatandassan senin ayagina kadar gelir. Öyle dayiyla mayiyla olmaz bu isler” seklinde konustu.

Kaynak: İHA