(ÖZEL) 50 Ülkeden Ögrencilerin Katildigi Olimpiyatlarda Dünya 5'Incisi Oldu

Eskisehir’de 6’nci sinif ögrencisi Hasan Efe Ar, farkli bilim dallarinda düzenlenen Uluslararasi Online STEM Olimpiyatlari’nda dünya 5’incisi oldu.

(ÖZEL) 50 Ülkeden Ögrencilerin Katildigi Olimpiyatlarda Dünya 5'Incisi Oldu
Çagfen Koleji’nde ögrenim gören Hasan Efe Ar, daha önceki ölçme degerlendirmelerde dereceye girerek STEM Olimpiyatlari finallerine Eskisehir’den katilan 5 ögrenciden biri olmustu. 6’nci sinif ögrencisi Hasan Efe Ar, 5-12’nci siniflar arasi ögrencilerin farkli dallarda yaristigi olimpiyatlara “Genel” kategoride katildi.

Finallerde de üstün basari gösteren Hasan Efe Ar, olimpiyat finallerinde gösterdigi performansla dünya 5’incisi oldu. Genel, Fen Bilimleri, Matematik-Geometri-Teknoloji, Fizik, Kimya ve Biyoloji gibi kategoriler bulundugu yarismaya bu yil 50 ülkeden toplamda 3 bin 503 ögrenci katilim gösterdi.

“Mutluyum ve gururluyum”

Ailesinin ve ögretmenlerinin kendisine sürekli destek oldugunu vurgulayan Hasan Efe Ar, “STEM Olimpiyatlari uluslararasi bir sinav. Genel kategoride finalist oldum. Finalde de dünya besincisi oldum. Günlük test düzenim oldu. Her dersten 2 test çözdüm. Mutluyum ve gururluyum. Aileme, okuluma ve ögretmenlerime bu basari için çok tesekkür ediyorum. Bu basariyi Eskisehir’e kazandirdigim için mutluyum” diye konustu.



“Ayaklarim yerden kesildi, çok mutlu oldum”

Olimpiyatlara hazirlandigi süre zarfinda oglu Hasan Efe’ye sürekli destek olan anne Safiye Türkdogan Ar, “Hazirlik sürecinde biz manevi destek olduk. Ögretmen oldugum için ben de çok fazla yaninda bulunamadim ama birlikte oldugumuz zamanlarda ona güç vermeye çalistim. Ben devre disi kalarak ögretmenleriyle direkt iletisim kurmasinda fayda sagladim. Bu sekilde çok daha güzel yol kat ettik. Bir ebeveyn olarak nasil davranmam gerekiyorsa o sekilde davrandim. Ayaklarim yerden kesildi, çok mutlu oldum. Özellikle onun adina. Bu sinavlar birçok sey basarabilecegini göstermis oldu. Akademik basaridan ziyade kisisel gelisimine katki saglayacagi için daha mutluyum” dedi.



“En büyük basari ögrencinin kendisinde”

Ögrencilerin basarili olabilmesi için kendilerini ifade edebilecekleri alanlar olusturulmasi gerektigini belirten Eskisehir Çagfen Koleji Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin, Uluslararasi STEM Olimpiyatlari’nda dünya 5’incisi olan Hasan Efe Ar hakkinda sunlari söyledi:

“Öncelikle bizim için önemli olan sey, bir ögrencinin kendisini ifade edebilecek alanlari bulabilmesi ve bu alanlarda kendisini ortaya koyabilmesidir. Butik okul olmanin da basinda da bu geliyor. Ögrencimizin bu süreçteki yolculugunda ögretmenlerimiz ve rehberlik birimlerimiz çok destek oldular. Buradaki en büyük basari ögrencinin kendisinde çünkü bir çocuk basariyi istemedigi sürece o basariyi saglama sansiniz yoktur. Okul olarak ise en önemli kavramlarin basinda bu ortamlari olusturabilmek geliyor. Demek ki okul olarak çalisma arkadaslarimiz bu ortami olusturabilmisler. Bu çok gurur verici bir basari. Su anda ülkemize bir dünya besinciligi getirdi. Eskisehir’e de bu gururu yasatti.”
Kaynak: İHA