Organik, Vegan Ve Bitki Bazli Beslenme Egilimi Son Dönemde Hizlandi

Metro Türkiye Satin Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç: 'Pandeminin de etkisiyle tüm dünyada tüketiciler daha saglikli ve dogal içeriklerle beslenme egilimindeler. Organik, vegan, vejetaryen, daha az sekerli, tuzlu, yagli, katkisiz, glütensiz, bitki bazli beslenme trendleri giderek yayginlasiyor' 'Metro Türkiye olarak hem ürünlerimizi izlenebilir kilarak sektöre de öncülük ediyoruz hem de müsterilerin talebini saglamak üzere saglikli ürün gamimizi genisleterek yeni beslenme trendleri ile uyumlu bir çesitlilik sunuyoruz'

Metro Türkiye'nin baslattigi, "Tabaginda ne var?" hareketi kapsaminda meyve-sebze, et, balik ve balda sunulan yüzde 100 izlenebilirlik çözümleriyle ürünün etiketinde yer alan QR kodu okutuldugunda gida ürünlerinin tüm üretim süreçleri hakkinda bilgiye ulasilabiliyor.

Metro Türkiye'den yapilan açiklamaya göre, yaz mevsimine sayili günler kala gida ürünlerinde olasi hilelere ve sagliksiz ürünlere karsi dikkatli olmak gerekiyor. Dünya büyük bir hizla degisip gelisirken, beslenmede de yeni trendler olusuyor. Özellikle son dönemde organik, vegan ve bitki bazli beslenme egilimi de hizlandi.

Bu çerçevede, tüm faaliyetlerinin merkezine sürdürülebilirligi koyan ve müsterileri için güvenilir alisverisin adresi olma amaciyla çalismalarina devam eden Metro Türkiye de herkes için saglikli beslenme anlayisi çerçevesinde saglikli, organik, vegan ürün çesitliligini sürekli artiriyor.

Metro Türkiye'nin baslattigi, "Tabaginda ne var?" hareketi kapsaminda meyve-sebze, et, balik ve balda sunulan yüzde 100 izlenebilirlik çözümleriyle ürünün etiketinde yer alan QR kodu okutuldugunda gida ürünlerinin tüm üretim süreçleri hakkinda bilgiye ulasilabiliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Metro Türkiye Satin Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç, salginin da etkisiyle tüm dünyada tüketicilerin daha saglikli ve dogal içeriklerle beslenme egiliminde oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Organik, vegan, vejetaryen, daha az sekerli, tuzlu, yagli, katkisiz, glütensiz, bitki bazli beslenme trendleri giderek yayginlasiyor. Çevresel hassasiyete sahip tüketiciler, yerel ve gida güvenligi garanti altina alinmis ürünleri tercih ediyor. Metro Türkiye olarak bizler de hem ürünlerimizi izlenebilir kilarak sektöre de öncülük ediyoruz hem de müsterilerin talebini saglamak üzere saglikli ürün gamimizi genisleterek, yeni beslenme trendleri ile uyumlu bir çesitlilik sunuyoruz. Saglikli beslenmenin de önemine de dikkat çekerek herkesi tabaginda ne oldugunu bilerek tüketmesi konusunda tesvik ediyoruz."

- "Tabagimizda ne oldugunu bilmemizi saglayan izlenebilirlik çözümleri oldukça önemli"

Beslenme uzmani, sürdürülebilir yasam aktivisti ve UN FAO destekçisi Dilara Koçak da yazin saglikli beslenme için dikkat edilmesi gerekenlere iliskin bilgi verdi.

Yaz aylarinin gelmesiyle birlikte sebze ve meyvelerin renklenip çesitlendigini aktaran Koçak, su degerlendirmelerde bulundu:

"Özellikle yaz meyveleri yüksek su oranina sahip. Bu da kaybettigimiz siviyi yerine koymamiza yardimci oluyor. Çilek, yaban mersini, bögürtlen ve ahududu gibi meyveler, kalp ve beyin sagligi için önemli. Bu meyveler, kuersetinin de içinde oldugu birçok antioksidan bakimindan da zengin içerige sahip. Yaz aylarinda beslenme planlarina bu meyveleri eklemeye özen göstermek gerekiyor. Ayrica, yaz aylarinda tatillerle seyahatler artiyor ve dönem dönem bagirsak dengesi bozulabiliyor. Lif açisindan zengin sebze meyveler, yeterli sivi tüketimi ve egzersiz sindirim sistemiyle ilgili sorunlari çözmeye yardimci olabilir.

Özellikle sicak havalarda sivi ihtiyacimiz da artiyor. Sivi kaybi, yaz aylarinda karsilastiginiz halsizlik, yorgunluk, bas agrilarinin da sebebi olabiliyor. Yeterli sivi alimi, hem vücudunuzdaki ödemi atmaya yardimci olacak hem de kendinizi daha zinde hissetmenizi saglayacaktir. En önemlisi de gida ürünlerinin nerede hangi sartlar altinda üretildigini, tabagimizda ne oldugunu bilmemizi saglayan izlenebilirlik çözümlerini kullanarak alisverislerin yapilmasi sagligimiz için de oldukça önemli."

- Müsteriler, 205 organik etiketli ürüne raflarda ulasabiliyor

Verilen bilgiye göre, müsterilerinin saglikli beslenme yönündeki taleplerini karsilamak için organik ürün yelpazesini de sürekli genisleten Metro Türkiye, 2018 yilinda 1 olan Metro markali organik ürün sayisini 2019'da 16'ya çikardi. Metro Türkiye, geçen yil ise organik ürün çesitliligini yüzde 139 artirdi ve günümüzde müsteriler, 205 organik etiketli ürüne raflarda ulasabiliyor.

Organik ürünlerin yani sira Metro Türkiye'nin raflarinda bitki bazli hamburger köfte, vegan sucuk ve vegan peynir gibi alternatif proteinleri içeren temel gida maddeleri de yer aliyor. Metro Türkiye, 2021 sonuna kadar tüm ürün kategorilerinde vegan ürün bulundurmayi da hedefliyor.

Tüm bunlarin yaninda glütensiz, vegan, vejetaryen gibi yeni beslenme türlerine yönelik çesitliligi artirma çalismalari da yürüten Metro Türkiye'nin 2020 yilinda trans yag riski tasiyan tüm kendi markali ürünleri de test edildi. Analiz sonuçlarina göre, içeriginde trans yag olan Metro markali hiçbir ürün bulunmuyor.
Kaynak: AA