MESAM Üyelerinden Olusan 'Degisim Ve Reform Grubu' Aday Tanitim Toplantisi Gerçeklestirdi

Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birligi (MESAM) üyelerinden olusan "Degisim ve Reform Grubu" aday tanitim ve proje toplantisi düzenlendi.

Recep Ergül, Coskun Sabah, Fuat Güner, Suat Suna, Zülfü Beyhan, Selim Çaldiran, Alex Tataryan ve Abdülkadir Dogan'in da aralarinda bulundugu grup Kasimpasa By Hilton Otel'de bir araya geldi.

Ayni zamanda Müzik Sanatçilari Platformu Baskani olan halk edebiyati arastirmacisi ve halk müzigi sanatçisi Ergül, AA muhabirine yaptigi açiklamada MESAM'in yaklasik 10 yil Arif Sag ve onun belirledigi grup tarafindan yönetildigini söyledi.

Ergül, fikri mülkiyet konusundaki tecrübesi, bilgi ve birikimi sebebiyle MESAM üyelerinden yogun teveccüh gördügünü dile getirerek, kendisinin adayligiyla 30 Haziran'da MESAM'da büyük bir degisim yasanacagini savundu.

Toplantida projelerinde de bahseden Ergül, MESAM TV, MESAM Cafe, MSG ile birlikte hareket etme, 81 ilde lisanslama benzeri projeleri açikladi.

- "MESAM'da ayrimcilik son bulacak"

MESAM'da siyaset, etnik köken ve inanç ayrimciliginin son bulacagini belirten Ergül, "Artik bundan sonra MESAM olaylarla gündeme gelmeyecek, sadece fikri mülkiyet alaninda yaptigi basarili çalismalarla gündeme gelecek." degerlendirmesinde bulundu.

Fuat Güner ise, seçimlerde blok oylama meselesinin önemine deginerek, "Çarsaf liste konusuna dikkat edilmesi gerek. Eger biz birbirimize hakikaten bagliysak ve inaniyorsak, blok veya çarsaf liste olsun fark etmez ayni isimleri seçmemiz lazim." diye konustu.

MESAM yönetimine aday Recep Ergül'un grubunda Fuat Güner, Selim Çaldiran, Suat Suna, Göksel Pesenpaten, Selim Çaldiran, Zülfü Beyhan, Hülya Senkul ve Iskender Paydas'in da aralarinda bulundugu isimler yer aliyor.

MESAM Genel Kurulu, 30 Haziran Sali günü Haliç Kongre Merkezi'nde gerçeklesecek.

Kaynak: AA