Izzet Altinmese, Atlas Pasaji'nda Konser Verdi

Kültür ve Turizm Bakanligi'nin '2021 Yaz Konserleri' projesi kapsaminda düzenledigi 'Ustaya Vefa' baslikli konserde, Ugur Kaya sefligindeki Istanbul Devlet Türk Halk Müzigi Korosu sanatçilari türkülere eslik etti.

Türk halk müzigi sanatçisi Izzet Altinmese, Kültür ve Turizm Bakanligi "Yaz Konserleri" kapsaminda Atlas Pasaji'nda sevilen eserleri seslendirdi.

Beyoglu'nda Istiklal Caddesinde bulunan tarihi Atlas Sinemasinin yenilenen salonunda "Ustaya Vefa" baslikli konser düzenlendi.

Konserde Ugur Kaya'nin sefligindeki Istanbul Devlet Türk Halk Müzigi Korosu sanatçilari, Altinmese'nin söyledigi türkülere eslik etti.

"Dert Bir Degil Elvan Elvan" adli eserle baslayan program, Bakanligin YouTube kanalinda ve sosyal medya hesaplarinda canli yayinlandi.

Izzet Altinmese programi düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanligi ile çalisanlarina tesekkür ederek, "Bundan sonra inaniyorum ki daha çok birlikte ve beraber olacagiz" dedi.

Salgin sürecine iliskin yazdigi siiri izleyicilerin begenisine sunan ve daha sonra bestesiyle seslendiren Altinmese, saglik ve huzur temenni ederek dogaya saygi duymanin ve insani sevmenin önemini vurguladi.

Konserde ayrica "Maden Dagi" türküsü ile "Kar Yagar Kar Üstüne", "Elazizli Can Güzel", "Yazimi Kisa Çevirdin", "Erzincanim", "Zalim Eller" ve "Le Hanim" parçalari da icra edildi.

Kültür ve Turizm Bakanligi'nin Kovid-19 kisitlamalari sürecinde sanatsal etkinliklerden uzak kalan vatandaslari fiziksel ve sanal ortamda sanatla bulusturmak amaciyla baslattigi "2021 Yaz Konserleri" projesi kapsaminda haziran, temmuz ve agustos aylarinda koro, topluluk ve orkestralar yaklasik 130 konser verecek.
Kaynak: AA