IYI Parti Grup Baskanvekili Türkkan, Gündemi Degerlendirdi Açiklamasi

'(ErdoganBiden görüsmesi) Erdogan, bir gün önce 24 Nisan'in hesabini soracagini anlatiyor. Bir gün sonra gündeme bile gelmedigine hamdediyor. Bunu nasil izah edelim bilmiyorum'

IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in ABD Baskani Joe Biden ile yaptigi görüsmeye iliskin, "Erdogan, bir gün önce 24 Nisan'in hesabini soracagini anlatiyor. Bir gün sonra gündeme bile gelmedigine hamdediyor. Bunu nasil izah edelim bilmiyorum." dedi.

Türkkan, Meclis’te düzenledigi basin toplantisinda, Erdogan'in Biden ile görüsmesini degerlendirdi. Erdogan’in Biden'in sözde Ermeni soykirimi açiklamasini görüsmede gündeme getirecegini açikladigini belirten Türkkan, görüsme sonrasi gazetecilerin sorusu üzerine "Hamdolsun gündeme gelmedi." dedigini ifade etti.

"Ne kadar mutlu olmus gündeme gelmemesinden. Bizi niye kandirdin Sayin Cumhurbaskani?" diyen Türkkan, "Biz gerçekten üzüldügünü zannetmistik. Erdogan, bir gün önce 24 Nisan'in hesabini soracagini anlatiyor. Bir gün sonra gündeme bile gelmedigine hamdediyor. Bunu nasil izah edelim bilmiyorum." diye konustu.

AK Parti'li yetkililerin ve destekçilerinin, görüsmenin ardindan "mutluluk çigliklari attiklarini" söyleyen Türkkan, "Bu 45 dakikalik görüsmede ne oldu da mutluluk çigliklari atiyorsunuz? 24 Nisan'in hesabini mi sorduk? Parasini verdigimiz F-35 projesinden niye attigini mi sorduk? Amerika YPG/PKK'yi desteklemekten vaz mi geçti, onlari terör örgütü olarak mi kabul etti? Dogu Akdeniz'de sorun çözüldü mü? Suriyeli göçmenleri mi konustunuz? Mutluluk çigliklarinin sebebi nedir?" dedi.

Türkkan, Cumhurbaskani Erdogan'in, Merkez Bankasi döviz rezervlerinin 100 milyar dolara ulastigini açikladigini da aktararak bir tirmanmanin söz konusu oldugunu, rezervlerin eksi 46 milyar dolardan 56 milyar dolara tirmandigini savundu.

RTÜK'e üye seçiminde anayasanin ruhuna aykiri davranildigini öne süren Türkkan, IYI Parti kontenjanindan üye seçiminin önüne geçildigini iddia etti. Türkkan, RTÜK'te, grubu bulunan bütün siyasi partilerin temsilcisinin olmasinin, demokrasinin ruhunun geregi oldugunu ifade etti.

Zafer Havalimani için yilda 1 milyon 500 bin yolcu garantisi verildigini dile getiren Türkkan, son bes ayda gelen yolcu sayisinin 641 oldugunu kaydetti. Türkkan, "Türkiye, milletine degil yandaslarina, bu besli çeteye çalisiyor. En bariz örnegi de bu." degerlendirmesini yapti.

Türkkan, bazi yap-islet-devret projelerine iliskin de elestirilerde bulundu.

Kaynak: AA