Gümrük Muhafaza Ekiplerince Çelik Kasalarda 304 Kilo Uyusturucu Ele Geçirildi

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekiplerince önce Habur Gümrük Kapisinda devaminda Istanbul’da gerçeklestirilen operasyonlarda çelik kasa içerisindeki gizli bölmelerde toplam 304 kilo uyusturucu ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza Ekiplerince Çelik Kasalarda 304 Kilo Uyusturucu Ele Geçirildi
Uyusturucu kaçakçiligi ile mücadele faaliyetleri kapsaminda Habur Gümrük Kapisinda gerçeklestirilen analiz neticesinde riskli görülen bir tir x-ray tarama cihazina sevk edildi. Tarama sonrasinda tirda yüklü bulunan çelik para kasasinda süpheli yogunluk tespit edildi.

Bunun üzerine çelik kasa arama hangarina alinarak burada narkotik dedektör köpekler kullanilarak kontrol edildi. Narkotik dedektör köpeklerin de kasaya tepki vermesi üzerine çelik kasanin yan duvarlari kesilerek açildi. Metal levhalarin açilmasi sonucu özel olarak olusturulmus gizli bölmeler içerisine paketler gizlendigi anlasildi. Bu paketlerden alinan numunenin uyusturucu test cihazi ile yapilan analizinde maddenin Afyon sakizi cinsi uyusturucu oldugu anlasildi. Operasyon sonucu 104 kilo uyusturucu ele geçirildi.

Benzer yöntemle Istanbul’a getirilen 2 çelik kasa daha tespit edildi

Yürütülen sorusturma derinlestirilerek Istanbul Erenköy Gümrük sahasinda da benzer yöntemlerle Türkiye’ye getirilen 2 çelik kasa daha bulundugu saptandi. Bunun üzerine elde edilen bilgi ve belgeler Istanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü ile paylasildi. Istanbul’da görevli Gümrük Muhafaza ekiplerince gümrüklü sahada bulunan çelik kasalar, x-ray taramasi ve dedektör köpek kontrolüne tabi tutulduktan sonra kesilerek açildi. Burada bulunan iki çelik kasada da uyusturucu gizlendigi anlasildi. Söz konusu çelik para kasalarinin gizli bölmelerinde toplam 200 kilo Afyon sakizi cinsi uyusturucu ele geçirildi.

Habur ve Istanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlüklerinin operasyonu sonucu Türkiye’ye getirilen çelik para kasalarinin gizli bölmelerinde toplam 304 kilo uyusturucu ele geçirilirken olaya iliskin yürütülen sorusturmalara devam ediliyor.
Kaynak: İHA