Gümrük Muhafaza Ekipleri Tarafindan 30 Milyon Lira Degerinde Uyusturucu Ele Geçirildi

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekipleri tarafindan Habur Gümrük Kapisinda ve Istanbul’da gerçeklestirilen operasyonlarda, çelik para kasalari içerisine gizlenmis piyasa degeri 30 milyon TL olan 304 kilo uyusturucu hap ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza Ekipleri Tarafindan 30 Milyon Lira Degerinde Uyusturucu Ele Geçirildi


Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlügünce uyusturucu kaçakçiligi ile mücadele kapsaminda Habur Gümrük Kapisinda gerçeklestirilen analizler neticesinde riskli görülen bir tir x-ray tarama cihazina sevk edildi. Tarama sonrasi tirda bulunan çelik para kasasinda süpheli yogunluk tespit edildi. Hangara çekilen tir, narkotik dedektör köpeklerin kontrolünde kasaya tepki vermesi sonucu çelik kasanin yan duvarlari kesilerek, gizli bölmelere yerlestirilmis, Afyon sakizi cinsi 104 kilo uyusturucu ele geçirildi.

Operasyon kapsaminda Istanbulda yapilan çalismalar derinlestirilerek Erenköy Gümrük sahasinda, benzer yöntemlerle Türkiye’ye getirilen 2 adet çelik kasa oldugu saptandi. Bunun üzerine elde edilen bilgiler Istanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü ile paylasildi. Istanbulda görevli Gümrük Muhafaza ekiplerince çelik kasalar x-ray cihazi ve dedektör köpek kontrolüne tabi tutulduktan sonra kesilerek açildi. 2 çelik para kasalarinda gizli bölmelere saklanmis 200 kilo Afyon sakizi cinsi ele geçirildi.

Habur ve Istanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Müdürlüklerinin operasyonu sonucu çelik kasalarin gizli bölmelerinde Türkiye’ye getirilen piyasa degeri 30 milyon TL olan 304 kilo uyusturucu ele geçirildi. Olaya iliskin yürütülen sorusturmalarin devam ettigi belirtildi.
Kaynak: İHA