Eskisehir'de Darp Edildigi Iddia Edilen Kadin Ameliyat Sonrasi Yasadiklarini Anlatti

Eskisehir’de sokak hayvanlarini beslemek için gittigi köyde bir mahalle sakini tarafindan darp edildigi iddia edilen hayvansever Aysun Korkar, geçirdigi ameliyat sonrasi olayi anlatti.

Eskisehir'de Darp Edildigi Iddia Edilen Kadin Ameliyat Sonrasi Yasadiklarini Anlatti
Odunpazari’na bagli Akpinar köyüne sokak hayvanlarini beslemek için giden 41 yasindaki 3 çocuk annesi Aysun Korkar’in, mahalle sakini tarafindan darp edildigi iddia edildi. Besleme yapmaya gittigi oglu Arda ve arkadasi Beyza Yerlikaya ile birlikte saldiriya ugrayan Aysun Korkar, Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’nde ameliyat oldu. Çenesinde 4 tane kirik oldugu ve 2 disinin koptugu ögrenilen Korkar, ameliyat sonrasi yasananlari anlatti.

“Kosarak çeneme, yüzüme yumruk atti”

Geçirdigi ameliyat sonrasi konusma zorlugu çekmesine ragmen gözyaslari içerisinde olayi anlatan 41 yasindaki 3 çocuk annesi Aysun Korkar su ifadeleri kullandi:

“Çenemde sagda ve solda kiriklar var. Platinler takildi. Konustugumda zorlaniyorum, ama anlatmak zorundayim. Çünkü sadece Allah’in sessiz kullarini doyuruyorum diye bu muameleyi gördüm. Savunacak hiçbir taraflari yok. Ben haftanin 2-3 günü Sarisungur, Akpinar ve Gülpinar mevkilerinde sokak hayvanlarini kendi cebimden para harcayarak besleyen birisiyim. Yine o günlerden birisiydi. Biz devletin arazisinde besleme yapiyorduk. Onlarin evinin bahçesiyle, kapi önleriyle alakasi yok. Tanimadigim bir sahis evinden çikti ve bana dogru konusarak geldi. “Sen burada besleme yapamazsin, neden besliyorsun” dedi.

Ben de “Abi yaklasma, git isine, burasi senin kapinin önü degil. Bunlar Allah’in sessiz kulu. Ben besliyorum, siz doyurmuyorsunuz, ben doyuruyorum” dedim. “Neden yaklasmayacakmisim” diyerek daha da yaklasti. Daha sonra “Siz bunlari burada besliyorsunuz, ben de onlara zehirli et verecegim” dedi.

Orada felçli olup yerde sürünen ve benim 3 ay boyunca tüm kis hap içirmek için her gün 20 kilometre yol giderek tedavi ettigim köpege yemek yedigi sirada tas atti. Daha sonra bir tane daha tas atti. Tasin isabet ettigi köpek can havliyle kaçti. “Ne yapiyorsun sen?” diye bagirdigim zaman üzerime dogru kosarak çeneme, yüzüme yumruk atti. Kendime gelemedim. Kendime geldigimde ogluma da saldirmislardi. Karisi ve kizi karsidan “Iste böyle besleme yaparsaniz sopayi yiyip oturursunuz” diye bagiriyorlardi. Küfür ve hakaret ettiler. Hepsinden sikâyetçi olacagim. Yüzümde platinler var. Dikislerim var. Ömür boyu ben bunlarla yasayacagim. Bugün esim gitti. Mamalarini koydu. Yine ayni kedi kosup gelmis. Arabami taniyorlar. Tek suçum onlara bakmak.”

“Doktor raporuyla her sey ortada”

Saldiriya ugrayan Aysun Korkar ile birlikte besleme yapmaya giden Beyza Yerlikaya ise kendilerine karsi suçlamalarin oldugunu ve bunlarin tamaminin asilsiz oldugunu belirterek, “Olaylarin bu kadar büyüyecegini düsünmediler açikçasi. Çünkü orada 2 kadin ve 18 yasini doldurmamis bir çocuk vardi. Olaylarin bu kadar büyüyecegini düsünmedikleri için tek dertleri orada döveriz ve uzaklastiririz. Bir daha da gelemezler. Sadece bu mantikla yaklastilar. 15 yasindaki bir çocuga ailecek saldirdilar. Biz orada yarim saat boyunca jandarma beklerken o köydeki tüm hayvan düsmanlari sanki olayda oradaymis gibi toplanip, yerde yatan kadina, 15 yasindaki çocuga ve bana resmen saldirdilar. Sadece oradaki hayvanlari istemedikleri için bunu yaptilar. Ben yarim saat boyunca sakin kalarak hem Aysun ablayi hem oglu Arda’yi hem de oradaki hayvanlari korumak zorundaydim. Bir insan kendi elleriyle nasil bu kadar parçalayabilir ki yüzünü. Iki dakika sonrasinda da yüksek ihtimalle avukat yönlendirmesiyle Arda’nin annesine kafa attigini ileri sürdüler. Doktor raporuyla her sey ortada zaten. 15 yasindaki çocugun yapabilecegi bir sey degil. Arda en arkadaydi. Bizden uzaktaydi. Arda’ya video çekmesini söyledigimde adam Aysun ablaya vurdu ve yere düsürdü. Hepsini geçtim 15 yasinda 45 kilo bir çocuk bu sekilde çeneyi 4 yerinden kirip 2 disini sökemez. Karsimizdaki tanimadigimiz adam elinde bir seyle mi vurdu ne yapti bilmiyorum. Beyin kanamasi geçirdigini zannettim. Jandarmayi ve ambulansi arayan bendim. Madem onlarin sikâyetleri vardi polisi ve jandarmayi arasalardi” dedi.

Kaynak: İHA