Dogan Hizlan Kütüphanesi Yenileniyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi, bünyesindeki Dogan Hizlan Kütüphanesi’ni yeniliyor. Kütüphanede eskiyen bölümler onarilirken, kitap raflari kullanimi kolay olanlar ile degistiriliyor.

Dogan Hizlan Kütüphanesi Yenileniyor


Sakip Sabanci Bulvari Atatürk Kültür Parki Içi Cam Piramit yaninda hizmet veren Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi’na bagli Dogan Hizlan Kütüphanesi, yenilenmis yüzüyle okuyucularla bulusmak için gün sayiyor. Pandemi kosullarini degerlendiren Antalya Büyüksehir Belediyesi, kütüphanenin yer yer su alan çatisini, zamanla bozulan zeminini yeniledi. Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi ekipleri tarafindan düzenlenen bahçe, açik havada kitap okuma keyfini yasamak isteyenler için hazirlaniyor.

“100 bin eser olacak”

Kütüphaneye okuyucularin kitaplara daha rahat ulasabilecegi raflar yapildi. Dogan Hizlan Kütüphanesi, yeni eklenen kitaplarla birlikte 100 bine yakin eseri okuyucularla bulusturacak. Yenilenen kütüphanede kitap okuma bölümleri de pandemi sartlarina göre tasarlandi. Vatandaslar birbirlerini görmeden ayri bölmelerde kitap okuyabilecek.

“Bagis merkezi oldu”

Türkiye’nin bagis merkezi haline de gelen kütüphane, ABIM araciligi ile ihtiyaci olan kütüphane, okul, huzurevleri, kadin siginma evleri ve cezaevlerine 300 bin kitap gönderdi. Kütüphanedeki mükerrer ve bagislanan kitaplar alanina göre ayrilarak, talep edilen yerlere gönderilmeye devam edilecek.
Kaynak: İHA