Denizlili Kizlar 'Kurgusal Dava Yarismasi'nda Türkiye 3.'Sü Oldu

Istanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin açtigi “Sosyal medya suçlari” konulu Kurgusal Dava Yarismasi’nda finale kalan Denizli Seviye Okullari, üçüncülügü elde etti.

Denizlili Kizlar 'Kurgusal Dava Yarismasi'nda Türkiye 3.'Sü Oldu


Denizli Seviye Okullari’nin 3 ögrencisi Eda Türkoglu, Yaren Tunçtürk ve Zeynep Ceren Isik, hazirladiklari Kurgusal Dava ile yarismaya katildigi. Türkiye genelinden 53 lisenin 53 takimla katildigi yarismada, Denizli Seviye Okullari’nin takimi geçtigimiz günlerde finale kalmisti. Final için de ayri bir kurgusal dava hazirlayan ekip, Türkiye üçüncülügüyle yetindi ve 3 bin TL para ödülünün de sahibi oldular.

Yarismada, jüri üyeligini Yargitay 13.Ceza Dairesi Baskani ve Yargitay Insan Haklari Komisyonu Baskani Vuslat Dirim, Yargitay 7.Ceza Dairesi Üyesi Fehmi Tosun, Kültür Üniversitesi’nden Prof.Dr.Durmus Tezcan yapti. Denizli Seviye Okullari ögrencilerini yarismaya Rehber Ögretmen Sibel Altinpa hazirladi.

Yarismanin ilk asamasinda 20 tam puan alarak 5 okul ile birlikte finale kalan Denizli Seviye Okullari’nin takimi, finalde yeni bir dava konusu ele aldilar. Sosyal medya suçu isleyen bir sanigin yargilandigi kurgusal dava yarismasinda, Denizli’yi temsil eden 3 ögrenci üçüncülükle yetindi. Her biri de hukukçu olan jüri üyeleri, Denizli Seviye Okullari’nin takimini ve okul yönetimini kutladi. Ayrica, Kültür Üniversitesi yetkilileri de Denizli Seviye Okullari’ni arayarak, ögrencilerin nezdinde tüm okulu ve yönetimini kutladi.

“bizim kizlari kutluyorum”

Denizli Seviye Okullari’nin Kurucu Müdürü Mahmut Catlik, bir yandan üniversite sinavina hazirlanan, diger yandan da kurgusal dava yarismasinda ter döken ögrencilerini yürekten kutladiklarini söyledi.

Catlik, Türkiye’nin taninmis hukukçularinin jüri üyeligi yaptigi yarismada birinciligi elde etmek için ögrencilerinin ve rehber ögretmenin büyük efor harcadigini belirterek, “Bizim kizlari elde ettikleri basaridan ötürü kutluyorum. Teorik ve pratik bilgileri; savunmalari ve verdikleri kararlarla jüriyi etkilemeyi basardilar. Çocuklarimizin yolu açik olsun. Denizli’nin adini böylesine önemli bir yarismada duyurdugumuz için gururluyuz” diye konustu.

Kaynak: İHA