Cumhurbaskani Erdogan, NATO Zirvesi'nde Görüstügü Liderlere 'Türkiye'nin Terörizmle Mücadelesi' Kitabini Takdim Etti

Cumhurbaskani Erdogan'in, ABD Baskani Biden, Ingiltere Basbakani Johnson ve Almanya Basbakani Merkel'e sundugu kitapta, Türkiye'nin YPG/PKK, FETÖ ve DEAS terör örgütleriyle kararli mücadelesi anlatiliyor.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, NATO Zirvesi'nde görüstügü liderlere, Türkiye'nin YPG/PKK, FETÖ ve DEAS terör örgütleriyle kararli mücadelesinin anlatildigi, "Türkiye'nin Terörizmle Mücadelesi" kitabini sundu.

NATO Zirvesi'ne katilmak üzere Belçika'ya giden Cumhurbaskani Erdogan, zirve kapsamindaki temaslarinda, devlet ve hükümet baskanlari ile ikili görüsmeler gerçeklestirdi.

Erdogan, Türkiye'nin YPG/PKK, FETÖ ve DEAS terör örgütleriyle mücadelesini anlatan "Türkiye'nin Terörizmle Mücadelesi" isimli kitabi, zirve kapsaminda bir araya geldigi ABD Baskani Joe Biden'in yani sira Ingiltere Basbakani Boris Johnson ve Almanya Basbakani Angela Merkel'e verdi.

Cumhurbaskani Erdogan'in, ABD Baskani Biden ile yaptigi bas basa görüsme sirasinda kitabin masada bulunmasi da dikkati çekti.

- Üç bölümden olusuyor

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan Ingilizce hazirlanan "Türkiye'nin Terörizmle Mücadelesi" kitabi, YPG/PKK, FETÖ ile DEAS olmak üzere üç bölümden olusuyor.

Kitapta, DEAS, YPG/PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin saldirilarina hedef olan Türkiye'nin, bu tehditleri ortadan kaldirmak için yürüttügü kararli mücadele anlatiliyor.

Türkiye'nin müttefiklerinden beklentisinin, "egemenlik haklarina ve güvenlik hassasiyetlerine saygi gösterilmesi, YPG/PKK, DEAS ve FETÖ dahil bütün terör örgütlerine karsi yürüttügü mücadelede somut bir biçimde yaninda durulmasi" oldugu vurgulaniyor.

- Belgeleriyle YPG/PKK baglantisi

YPG/PKK terörünün tarihinin anlatildigi bölümde, bu terör örgütünün Türkiye'de ve Suriye'de gerçeklestirdigi saldirilara yer veriliyor.

YPG/PKK'nin Suriye'de Kürtlere uyguladigi katliamlara, zulümlere ve yagmalara da isaret edilen kitapta, YPG/PKK'nin, çocuklari zorla kaçirip silah altina almasi ve uyusturucu kaçakçiligi yapmasi basta olmak üzere isledigi insanlik suçlarina deginiliyor.

Uluslararasi raporlardan örnekler ve belgelerle YPG/PKK baglantisina dikkat çekilen kitapta, Bati'nin YPG/PKK'ya destegi de anlatiliyor.

- FETÖ dünyaya tehdit

FETÖ'nün nasil tehlikeli bir terör örgütü oldugunun anlatildigi bölümde ise kumpas davalarindan suikastlara, yasadisi dinlemelerden santaj ve tehdit faaliyetlerine kadar kanli örgütün suçlarindan örnekler aktariliyor.

FETÖ'nün en büyük terör saldirisi olan 15 Temmuz darbe girisimine de detaylariyla yer verilen kitapta, FETÖ elebasi Fetullah Gülen'in ABD'den iadesinin uluslararasi hukuk açisindan gerekliligi vurgulaniyor.

Kitapta, FETÖ'nün ABD için olusturdugu tehdide de dikkat çekiliyor.

- Türkiye'nin DEAS'la mücadelesi

Terör örgütü DEAS'in saldirilarindan en fazla zarar gören ülkenin Türkiye oldugu belirtilen kitapta, Türkiye'nin, sinirlari içinde ve disinda gerçeklestirdigi etkin mücadele ile bu terör örgütünün belini nasil kirdigi anlatiliyor.
Kaynak: AA