Baskan Altay Kuzey Kibrisli Belediye Baskanlariyla Bir Araya Geldi

Türk Dünyasi Belediyeler Birligi Baskani (TDBB) ve Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, tecrübe paylasimi toplantilari için Konya’da bulunan Kibris Türk Belediyeler Birligi Baskani Mahmut Özçinar ve Kuzey Kibrisli belediye baskanlariyla bir araya geldi.

Baskan Altay Kuzey Kibrisli Belediye Baskanlariyla Bir Araya Geldi
Istisare ve tecrübe paylasimi toplantilari için Konya’ya gelen Kibris Türk Belediyeler Birligi Baskani ve Güzelyurt Belediye Baskani Mahmut Özçinar ile Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) belediye baskanlari, TDBB Baskani ve Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay’i ziyaret etti. Ziyarette, Konya’nin belediyecilikte geçmisten itibaren olusan bilgi birikimi sayesinde ciddi mesafe kat ettigini ifade eden Baskan Altay, “Bunu paylasmak için de yogun bir çaba içindeyiz. Büyüksehir Belediyesi olarak birçok uluslararasi birlikte görevlerimiz var. Bunlardan belki de en önemlisi Türk Dünyasi Belediyeler Birligi. Orada cografyamizla ilgili önemli isler yapiyoruz” diye konustu.

Konya’nin 42 bin kilometrekarelik çok büyük bir cografyaya sahip oldugunu kaydeden Baskan Altay, “Büyüksehir Belediyesi olarak bu dönemdeki en büyük hedeflerimizden birisi de kirsalda yasayan vatandaslarimizin gelirini artirmak. Bu kapsamda tarim dairemiz çok önemli çalismalar yürütüyor. Hükümetimizin tarim konusunda önemli destegi var. Biz de yerelde hem egitim hem de yeni ürün çesitliligiyle ilgili bir çalismalar yürütüyoruz. Elde ettigimiz bilgi birikimini sizlerle paylasmaktan büyük mutluluk duyariz. Bu ziyaret bir baslangiç olur umarim. Biz de gelmeye devam ederiz” dedi.



"Biz her zaman haziriz"

Baskan Altay söyle devam etti: “Pandemi döneminde belediyelerin öncelikleri maalesef degisti. Hepimiz önce vatandasimizin sagligi, hijyeni ve hizmetlerin sürdürülebilirligiyle ilgili bir çalisma yürüttük. Sonuçta bizim personelimiz de pandemide çok temas halindeydi. Hala tam normale dönemedik ama artik yavas yavas pandemi sonrasinin konusuldugu bir dönemdeyiz. Vakalar azaldi, asi miktarlari çok artti. Kibris’a da asi konusunda ciddi destek olundu. Artik bundan sonra pandeminin yaralarinin kapatilmasi ve bir an önce rutin belediyecilik hizmetlerine dönmek için çalismamiz gerekiyor. Biz Konya Büyüksehir Belediyesi ve TDBB olarak her zaman haziriz.”

"Iliskilerimizi üst düzeye tasiyacagiz"

Kibris Türk Belediyeler Birligi Baskani ve Güzelyurt Belediye Baskani Mahmut Özçinar ise, Konya Büyüksehir Belediyesi’nin Kibris ve bilhassa Maras konusunda yaptigi katkilarin çok önemli oldugunu vurguladi. Özçinar, “Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Kibris Türk belediyeleriyle yapilan protokol, bunun yaninda TDBB’de yaptigimiz katkilarla yerel yönetim adina dokunuslar yapiyoruz. Bu alanda iliskilerimizi üst düzeye tasiyarak; gerek tecrübe paylasimi, gerek yardimlasma, gerek dayanisma ile bu alanda büyük mesafeler kat edecegimize inancimiz var. Tabii yasadigimiz bir pandemi süreci var. Bu pandemi dönemiyle duragan bir dönem yasadik ama insallah bu süreç bir an evvel tamamlanir. Tarim noktasinda sizlerin katkilari, dokunuslari çok önemli. Sizlerle biz de ayni sekilde KKTC’deki beldelerimizde yaptigimiz çalismalari paylasmak arzusundayiz” ifadelerini kullandi.

Toplantiya; Girne Belediye Baskani Nidai Güngördü, Çatalköy Belediye Baskani Mehmet Hulusioglu, Lapta Belediye Baskani Mustafa Aktug, Beyarmudu Belediye Baskani Ilker Edip, Tatlisu Belediye Baskani Hayri Orçan, Yenierenköy Belediye Baskani Emrah Yesilirmak, Alsancak Belediye Baskani Firat Ataser, Kibris Türk Belediyeler Birligi Genel Koordinatörü Hüseyin Köle de katildi.

Kaynak: İHA