Trabzonspor Divan Baskanlik Kurulu Toplandi

Kulüp Baskani Ahmet Agaoglu:'900 milyon lira ile devir aldigimiz ekonomi, yüzde 80 harcamasi avro olan bir kulüpte bugün kulübün net borcu 1 milyar 192 milyon lira. Yani neredeyse senelik Türk lirasi bazinda yüzde 10 artisla borcu frenlemeyi basardik' 'Yapilacak olan 2 yabanci veya 34 yerli transferini karsilayabilecek kaynaga ve limite sahibiz. Zaten elimiz ve kolumuz transfer limit ve Bankalar Birligi ile yaptigimiz anlasma nedeniyle bagli' 'Sartlar el verse dahi biz Trabzonspor'u nasil sikintili bir süreçte aldigimizi, nasil finansal zorluklarla karsi karsiya kaldigimizi unutmadik. Bu kulüp oyuncularina 67 ay para ödeyemeyen, 130'un üzerinde kesinlesmis icra takibi olan, transfer yasagi yiyen, FIFA'da 30'un üzerinde dava dosyasi bulunan bir kulüptü'

Trabzonspor Kulübü Baskani Ahmet Agaoglu, 900 milyon lira borç ile devir aldiklari kulübün bugün net borcunun 1 milyar 192 milyon lira oldugunu, senelik Türk lirasi bazinda yüzde 10 artisla borcu frenlemeyi basardiklarini söyledi.

Agaoglu, Trabzonspor Divan Baskanlik Kurulunca Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Salonu'nda düzenlenen degerlendirme toplantisinda yaptigi konusmada, dünya genelinde olumsuz etkileri olan Kovid-19'un, Trabzonspor'un gelirlerinde yüzde 70 azalmaya neden oldugunu ifade etti.

Salgin nedeniyle seyirci hasilatinin sifira indigini, ürün satislarinda ise yüzde 50 gerileme yasadiklarini aktaran Agaoglu, "Ayni zamanda 2018 nisan ayinda avro kuru 4,20 civarindaydi. Naklen yayinlardan 3 puan karsiliginda elde ettigimiz gelir yaklasik olarak 600 bin avro yapiyordu. Bugün itibariyla galibiyete 2 milyon gibi bir para ödeniyor, bunun da karsiligi 190 bin avro yapiyor. Yani neresinden bakarsak bakalim naklen yayin ve kur farkindan kaynaklanan artistan dolayi bütün kulüplerin gelirlerinde yüzde 70 oraninda gerileme söz konusu." diye konustu.

Agaoglu, bazi seylerin degerlendirilirken içerisinde bulunulan sartlarin gerçeklerinin de göz önünde tutulmasi gerektigini belirterek, söyle devam etti:

"900 milyon lira ile devir aldigimiz ekonomi, yüzde 80 harcamasi avro olan bir kulüpte bugün kulübün net borcu 1 milyar 192 milyon lira. Yani neredeyse senelik Türk lirasi bazinda yüzde 10 artisla borcu frenlemeyi basardik. Ama bunu tüm gelirlerimizin neredeyse yüzde 70 oraninda azaldigi son 2 senede yaptik. Yapilan elestirilerin hepsine saygim var, hiçbirini saglikli veya sagliksiz olarak degerlendirmiyorum. Ama elestiri yapilirken içerisinde bulundugumuz ekonomik ve sosyal sartlarin durumu göz önüne alinirsa çok daha farkli sekilde degerlendirme imkanina sahip oluruz."

Salgin sürecinde en fazla sikinti yasadiklari konunun ürün satisi olduguna dikkati çeken Agaoglu, halen 22 olan ürün satis magaza sayisini 100'e çikarmayi hedeflediklerini vurguladi.

Ahmet Agaoglu, bu rakama ulasmalari halinde Trabzonspor'un giderlerinin büyük bir bölümünün ürün satislarindan karsilanacagini ifade ederek, "Yine de pandemi döneminde, gelirlerin son derece azaldigi bir süreçte aile bütçesinden ayirip Trabzonspor lisansli ürünü almaya gayret gösteren taraftarlarin özverisi de her türlü takdirin üzerindedir." dedi.

- "Dördüncü transferi hafta sonuna kadar açiklayacagiz"

Yeni sezon hazirliklarina sezon bitmeden basladiklarini anlatan Agaoglu, sunlari kaydetti:

"Hocamiz, teknik ekip ve izleme komitesiyle çok yogun bir çalisma içerisine girdik. Bugün transferi gerçeklesmis olan 3 futbolcunun çalismalari yaklasik 2,5 ay öncesinden baslamisti. Yanlis anlama ve anlasilmalarin önüne geçmek için söylüyorum, hocamizin bize 5 mevkide talebi vardi. Burada oyuncu sayisi biraz daha fazlaydi. Her mevkide 3-4 oyuncunun ismi bize ulasti. Ekonomik degerlendirmeleri ve olabilirlik sartlari yönetim tarafindan degerlendirdikten sonra imkanlar dahilinde 3 transfer geçtigimiz haftalar içerisinde gerçeklesti. Bir dördüncüsünü bu hafta sonuna kadar paylasmis olacagiz. Diger iki isim ile temaslarimiz devam ediyor."

- "Kulübün borsadaki sermayesi 500 milyon liraya çikti"

Agaoglu, geçen sezon sabit gelirlerinin 160 milyon lira civarinda olduguna isaret ederek, bunun içerisinde en saglikli gelirlerin naklen yayin ve sponsorluk anlasmalari oldugunu söyledi.

Bütün finansal gelismeleri kamuoyu ile paylastiklarina dikkati çeken Agaoglu, "Kamuoyu ile paylasmasak bu tür yorumlarin yapilmasina anlam verecegim ama geçen sene bizim gerçeklesen gelirimiz 446 milyon lira. Bunun içerisinde bu sikintili sürece ragmen en büyük geliri de sermaye artisindan elde ettik. Bir önceki sermaye artisindan 77 milyon, ocak ayindakinden de 133 milyon lira gelir elde ettik. Böylece Trabzonspor Kulübünün borsadaki sermayesi 500 milyon liraya çikti. Ayni zamanda Trabzonspor Fan Token ile bir anlasmamiz var. Kulüp üyelerinin, taraftarlarin satin almis oldugu dijital varlik. Oradan da çok ciddi bir gelir elde ettik. Su ana kadar 2, 3 milyon adet satis gerçeklestirdik. Buradan da 40 milyon lira civari gelir elde ettik." ifadelerini kullandi.

- "Transferleri karsilayabilecek kaynaga ve limite sahibiz"

Yaptiklari transferler nedeniyle zaman zaman ekonomik anlamda farkli elestirilerin geldigine deginen Agaoglu, ocak ayinda yaptiklari transferlerden sonra kendi lehlerinde kullanmadiklari kisim kaldigini belirtti.

Trabzonspor'da zor sartlar altinda göreve basladiklarini dile getiren Agaoglu, söyle konustu:

"Yapilacak olan 2 yabanci veya 3-4 yerli transferini karsilayabilecek kaynaga ve limite sahibiz. Zaten elimiz ve kolumuz transfer limit ve Bankalar Birligi ile yaptigimiz anlasma nedeniyle bagli. Sartlar el verse dahi biz Trabzonspor'u nasil sikintili bir süreçte aldigimizi, nasil finansal zorluklarla karsi karsiya kaldigimizi unutmadik. Bu kulüp oyuncularina 6-7 ay para ödeyemeyen, 130'un üzerinde kesinlesmis icra takibi olan, transfer yasagi yiyen, FIFA'da 30'un üzerinde dava dosyasi bulunan bir kulüptü. Sartlar ne olursa olsun asla ve asla kulübü ekonomik anlamda böyle bir girdabin içerisine sokmak ne bu yönetimin, ne de bundan sonra gelecek olan yönetimlerin haddi degildir. Trabzonspor'a bu bedeli artik hiç kimse ödetmemeli."

Trabzonspor Divan Kurulu Baskani Ali Sürmen ise divan baskanlik seçiminin 2022 yilinin subat ayinda gerçeklestirilecegini duyurdu.

Trabzonspor adina yorumculuk yapanlardan camianin memnun olmadigini ifade eden Sürmen, sunlari kaydetti:

"Trabzonspor camiasi kongrelerde yetki verirken öncelikle projelerinize bakar. Bu projelerinizi uygun görürse ve temsil kabiliyetinizi de üst düzeyde görürse sizi yetkilendirir. Bir taraftan da toplantilarla veya kurullar araciligi ile denetim görevini yapar. Bu denetim anlami tavsiyedir. Ama bunun disinda yönetimin iç iliskilerini Trabzonspor camiasi önemser. Yönetim içi ve disi iliskiler çok önemlidir. Basinda olsun, eski yöneticilerle olsun, bu iliskiler önemlidir. Mesela televizyondaki Trabzonspor adina yorumculuk yapan insanlardan camiamiz memnun degil. Neredeyse hakli isimizi savunamiyor. Trabzonspor'un tarihini bilmeyen bir yorumcu orada oturmamali. Bu konuda özellikle yönetimden hassasiyet bekliyoruz."

Faaliyet raporunun da okundugu toplantiya, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacikerimoglu, Trabzonspor yönetim kurulu ile divan kurulu üyeleri de katildi.

Kaynak: AA